Strækning af fodfleksorerne

Strækning af fodfleksorerne

Musklerne, ledbåndene og senerne på foden er et komplekst system, og ethvert antal skader eller problemer kan forårsage smerter i foden og omgivelserne. Hvis du allerede har talt med din læge og fastslået, at du skal fokusere på at strække fodbøjlerne, så prøv nogle grundlæggende strækninger, som du kan gøre næsten hvor som helst. Hvis du ikke har talt med din læge, skal du gøre det, før du selv selv prøver at få behandlinger.

Flexing Muskler

Blandt bevægelserne gør din fod og ankel en fodfleksion, hvilket betyder at flytte foden ned. Flexor hallucis brevis og flexor hallucis longus er blandt de sener, der hjælper dig med at bøje din storå nedad. Den flexor hallucis longus muskel, der strækker sig ind i longus senen, starter på bagsiden af ​​benet, mens flexor hallucis brevis starter på bagsiden af ​​foden. Flexor digitorum longus sener, i mellemtiden starter på bagsiden af ​​benet og hjælpe de andre tæer bøj ned eller "flex." Den bageste tibialis begynder på bagsiden af ​​benet og slutter i bunden af ​​foden, så du kan bøje din ankel nedad. Da de fleste af disse sener begynder på bagsiden af ​​benet, skal de rigtige strækninger inkorporere dette område.

Big Toe Stretch

Stretching storåen hjælper med at forlænge eller "strække" flexor hallucis longus. Med dine sko væk skal du stå tæt på en mur og placere dine hænder på væggen for at opnå stabilitet. Hold din hæl og kugle af din fod på gulvet, når du lægger tæerne op mod væggen. Foden, du ikke strækker, kan placeres lidt tilbage fra væggen for balance. Lidt bøj knæet af den strakte fod og skubbe frem, foreslår sportsmedicinske læge Dr. Thomas L. Sevier på ASTYM-terapiwebstedet. Du skal føle en strækning i kalven, ankelen og bunden af ​​foden. Hold strækningen i ca. 30 sekunder.

Gastrocnemius og Soleus Stretch

Også gavnlige kan være strækninger, der fokuserer på kalvernes gastrocnemius og soleus muskler. Kom tæt på en mur og læg den ene fod lidt foran den anden, og hold begge fødder fladt på gulvet. Hold det forreste knæ bøjet i et blødt lunge og ryggen knæet lige. Fokus på at holde din vægt på rygfoden, når du læner dig fremad i væggen, og føler dig en strækning i bagbenets kælmuskel, som også kaldes gastrocnemius. Hold i ca. 30 sekunder. At fokusere i stedet på kalvens soleus muskel, hold den samme position, men bøj begge knæ lidt.

Bandstretch

Brug af et træningsbånd eller en stærk elastik kan også hjælpe dig med at strække tibialis og gastrocnemius-soleus komplekset. Hvis du ikke har et band, skal du bruge et håndklæde i stedet. Sæt på gulvet med dine ben lige foran dig, og snu båndet rundt om din fod lige under tæerne. Træk i enderne af båndet med dine hænder for at skabe spænding i bandet og derefter pege og bøj din fod og gentage bevægelsen på hver fod i i alt 10 gange.

Del:
Kommentarer