Squib Kick Vs. Udenfor Kick

Squib Kick Vs. Udenfor Kick

På trods af det store udvalg af spil og vægt på passerer og travlt er sparking et grundlæggende element i fodboldkampens spil. Spillet sparker bogstaveligt talt af sig selv og opsætter første feltposition for modtageren. Selv om det stærke spark er den mest almindelige form for kickoff, giver et par specialspark særlige taktiske og strategiske fordele i visse situationer. Onside kick og squib kick er vigtige, situational plays, der kan være svært at fuldføre, men er undertiden den bedste tilgængelige mulighed.

Squib Kick

Squib kick er en type kickoff spil, hvor kickeren rammer bolden i en bestemt vinkel, så den hopper langs jorden og gør det svært for sparkmodtageren at rense bolden og returnere det. Typisk vil kickeren bruge fodens inderside til at slå toppen af ​​fodbolden, da den sidder på kickoff-standen. Dette sender bolden krumlende ende over ende langs jorden, hvilket eliminerer enhver hængetid og ideelt set skaber forvirring blandt returholdet om, hvem der vil markere bolden og hvem vil blokere. Squib kick er effektiv til at forhindre en hurtig, fleksibel kick returner fra at lave et stort spil og få en stor del af yardage under retur.

Udenfor Kick

Onside kick er også et taktisk trickspil, beregnet til situationer, hvor sparket holdet ønsker at få bolden tilbage straks, i stedet for at lade det andet hold modtage det. Onside kick er sat op for at give kickers hold en chance for at få fat i bolden, forudsat at to betingelser er opfyldt: bolden har rejst 10 meter, og det sparkende hold har ikke rørt bolden på et hvilket som helst tidspunkt, før det går de 10 meter. Onside kick er et lavt procentspill med en lille chance for succes, men hvis den gennemføres effektivt, kan den give sparket holdet mulighed for at lukke et stort underskud eller holde bolden væk fra en hurtig forseelse. Den kicker har mulighed for at bruge en squib-lignende bouncer eller at sparke det op i en lav bue for at give en holdkammerat en mulighed for rent at fange det.

Sammenligning

Mens kickeren kan bruge et squib-lignende spark under et onside kick, kræver de fleste situationer normalt et spark i luften under onside spark. Bolde, der hopper langs græsset, er ekstremt uforudsigelige, og onside kick indeholder allerede talrige variabler, der er vanskelige at forudsige. For optimal effektivitet kan squib kick bruges sparsomt for hold, der står over for enten en gennemført kick returner eller en retur, der påviseligt er uerfarne med en manglende evne til rent at bøje bolden. Enhver sag skaber en anstændig mismatch for sparket holdet. Onside kick er et taktisk spil, der passer bedst til hold, der er ned af mindst to besiddelser, har lige scoret og har begrænset tid tilbage til at score igen.

Special Teams styrke

For hver form for kick er færdighedsniveauet for holdet, der tager feltet med kickeren, langt for at bestemme succesen eller fiaskoen i spillet. Onside kick kræver spillere med en fremragende evne til at fange fodbold i luften eller væk fra jorden. Ofte vil onside kick holdet indeholde de bedste modtagere og stramme ender på rosteren, og kommunikationen mellem kickeren og de andre spillere er afgørende. Til squib kick, vil gode blokeringsfolk, der har erfaring med at skabe misdirection, bidrage til at forstærke forvirringen af ​​hvor bolden er sparket og hvor det springer undervejs. Jo mere plads blokeringserne kan skabe, jo mere sandsynligt vil bolden springe dybt ind i modstanderens territorium.

Del:
Kommentarer