Sport i 1930'erne i Amerika

Sport i 1930'erne i Amerika

Den finansielle nedgang i den store depression forlod mange mennesker i 1930'erne uden for arbejde eller ude pĂĄ gaden. Sport gav en billig mĂĄde for folk at glemme deres problemer i et par timer, uanset om de spillede spillet, sĂĄ de levede eller lyttede til det pĂĄ radioen.

En olympisk begivenhed

I 1932 kom de olympiske lege til USA. I vinterspillerne i Lake Placid tog det amerikanske bobsledte guldmedaljen. Eddie Eagan, der havde vundet et guld til boksning i OL i 1920, var medlem af holdet, hvilket gjorde ham til den eneste atlet i historien for at vinde et guld i både vinter- og sommerspil. Kvinder kunne køre de 80 meter lange forhindringer for første gang i løbet af sommerspillet i Los Angeles. Multisport atlet Babe Didrickson brød verdensrekordet samt tog et andet guld i spydet. Kun seks arrangementer var åbne for kvinder på det tidspunkt - diskus, højspring, 100 meter dash og 400 meter relæ, ud over forhindringer og spyd.

Tag mig ud til Ballgame

Holdsport som baseball gav en flugt fra verdens problemer for den gennemsnitlige tilskuer. Radioer blev overkommelige nok til, at de fleste familier kunne nyde den gyldne tidsalder af baseball over luften, rooting for favorit spillere, der omfattede Babe Ruth, Lou Gehrig, Hank Greenberg og Joe DiMaggio. Stadioner lokket besøgende med billig mad, gratis adgang for kvinder og konkurrencer præmier som dagligvarer og kontanter. Det første nighttime spil fandt sted i 1935 i Cincinnati, hvilket gør det muligt for arbejdere at se spil efter arbejde. Et andet spil med en bold begyndte også at få berømmelse i løbet af 1930'erne. Basketball holdt sin første nationale kollegieturnering i 1937 i Kansas City, Missouri. Professionelle hold som New York Renaissance og Harlem Globetrotters var de mest kendte teams i tiåret.

Individuel sport

Boxing fans samlet til at lytte til fredag ​​nat kampe, der luftede over radioen. Mange en ung mand blev involveret i boksning for at holde væk i timerne og at konkurrere om små punge, der kunne lægge lidt penge i lommen. I juni 1937 begyndte Joe Lewis at regere som verdens heavyweight boxing champion, en titel han ikke ville træde tilbage til næsten 12 år senere. Der var også en stigning i surfing aktivitet i 1930'erne, med organiserede surfing klubber vises på øst og vestkysten, såvel som i Daytona og Miami. Sporten forandrede sig for evigt med opfindelsen af ​​halefinen i 1934, hvilket gjorde det muligt for ryttere at dreje bordet ved at lænde sig i stedet for at vride deres fødder.

Mand og dyr

I begyndelsen af ​​1900'erne var hestevæddeløb praktisk taget forsvundet i USA, med kun 25 spor på 300 tilbage. 1930'erne oplevede en genoplivning af sporten med legaliseret væddemål i stater som Californien. Spændingen af ​​de magtfulde dyr, der opdrækker græsset, kombineret med en potentiel fattigdomsafslutning, gav besøgende til sporene. Kontantpenge på op til $ 100.000 fristede investorer til at købe heste, betale til stabile og træne dem og så køre de firebenede dyr. Tiårets mest berømte hest, Seabiscuit, kom fra underdog status til at slå den erfarne favorit, War Admiral, i 1938 for at vinde Santa Anita Handicap.

Del:
Kommentarer