Spise Tips og øvelser for at slippe af med mavefedt

Spise Tips og øvelser for at slippe af med mavefedt

Overskydende abdominal fedt sætter dig i øget risiko for større sundhedsmæssige problemer, herunder type 2 diabetes og hjertesygdom. Selvom du har en normal vægt overalt, hæver risikoen for at transportere det overskydende fedt omkring din vægt risikoen, så at træffe foranstaltninger for at tabe mavefedt kan give dit helbred - og dit selvværd - et stort løft. Selv om genetik bestemmer, hvor din krop gemmer fedt, og der ikke er nogen måde at få øje på, er der stadig nogle ting, du kan gøre for at slippe af med mavefedt og forhindre det i at komme tilbage.

Reducer kaloriindtag

Du skal oprette et kalorieunderskud for at tabe fedt. Hvert pund er lig med 3.500 kalorier, hvilket betyder at du skal brænde 3.500 flere kalorier, end du spiser for at tabe 1 pund fedt. Hvis du placerer dig selv i et daglig underskud på 500 til 1.000 kalorier, kan du tabe 1 til 2 pund om ugen. Beregn din basale metaboliske hastighed og derefter faktor i dine aktiviteter og øvelser for at bestemme, hvor mange kalorier du har brug for at forbruge hver dag for at bryde lige. Derefter reduceres dit indtag for at skabe dit ønskede underskud. Husk, din krop vil miste fedt fra de steder, den ønsker i den rækkefølge, den ønsker. Hvis din mave var det første sted du lægger på ekstra fedt, vil det nok være det sidste sted du mister det fra. Lad det dog ikke være nedslående. Bare forstår, at du måske skal arbejde lidt hårdere i lidt længere tid at kaste fedtet rundt om taljen.

Undgå fødevarer, der udløser abdominal fedtopbevaring

Mens genetik stort set bestemmer, hvor din krop lagrer fedt, kan du minimere sandsynligheden for at få mavefedt ved at undgå fødevarer, der er kendt for at udløse opbevaring omkring din midsektion. En undersøgelse fra 2010 i "Ernæringsforskning" viste, at forbrug af fødevarer, der er højt på det glykæmiske indeks, som dem, der indeholder hvide sukkerarter og mel, kan forårsage opbevaring af abdominal fedt. Forskere ved University of Buffalo fandt, at alkoholforbrug også kan føre til akkumulering af mavefedt. Deres resultater, der blev offentliggjort i 2003-udgaven af ​​"Journal of Nutrition", viste, at vin drikkere havde den mindste mavefedt, mens spiritus drikkere havde mest. Graden af ​​deltagernes mavefedt korrelerede med mængden af ​​alkohol, de regelmæssigt forbruges.

Øvelse dagligt

Regelmæssig motion vil hjælpe din krop til at forbrænde og holde op med overskydende mavefedt. American College of Sports Medicine anbefaler, at voksne får mindst 150 minutter med moderat intensitet kardiovaskulær træning hver uge. Det er ligegyldigt, hvordan du bryder det ned for at klemme cardio ind i din tidsplan, så længe du gør det. Hvis du kun kan udøve i 15 minutters blokke, er det fint - gør bare 10 blokke i løbet af ugen. Modstandstræning vil øge magert muskelmasse og ophæve dit stofskifte. Dette gør det lettere for din krop at brænde fedt og sværere at vinde det. ACSM foreslår, at voksne træner med vægte to til tre dage hver uge ved hjælp af en række udstyr.

Hold din cortisol i kontrol

Stresshormonet, cortisol, har været stærkt forbundet med abdominal fedt. I en undersøgelse fra 2008 i "Endokrinologi og Metabolisme" fandt forskerne en stærk sammenhæng mellem kortisolniveauerne af overvægtige piger og for stort abdominal fedt. Tilsvarende undersøgte en undersøgelse fra 2011, der blev offentliggjort i "Fedme", hvordan stress ramte kortisolniveauer og visceralt fedt i spanske piger. Deltagere, der havde et højt niveau af skolerelateret stress, havde også et højt niveau af kortisol og abdominal fedt. Korrekt kost, motion og meditation er alle effektive måder at reducere kortisol på.

Del:
Kommentarer