Soleus Øvelser

Soleus Øvelser

Uanset om dit mål er at opbygge eller blot tune dine kalve, er regelmæssig træning, der er målrettet til dine benbenmuskler, et must. To hovedmuskler udgør din kalv, gastrocnemius og soleus. Mange underben-øvelser har tendens til at fokusere på den større hjerteformede gastrocnemius, mens soleus undertiden overses. For et afbalanceret og velorganiseret udseende omfatter øvelser, der primært retter sig mod soleus, mens rekruttering af den større gastrocnemius.

Muskel ID og Funktion

The soleus kører under gastrocnemius, som er den afrundede muskel bag på underbenet - hovedparten af ​​din kalv. The soleus er mindre og fladere, stammer fra dele af tibia og fibula og indsætter i akillessenen i kalkan. The soleus engagerer sig, når du bøjer din ankel og peger på tæerne. Det kan dog ikke være helt kontrakt, medmindre dit ben er bøjet, ifølge ACSMs personlige træner Christopher Ball. På grund af dette vil øvelser i en siddende stilling være mest effektive i arbejdet med soleus.

No-Machine Exercise

Den siddende kalveforhøjelse er en af ​​de bedste øvelser til at arbejde soleusen, ifølge Ball. Uden sofistikeret træningsudstyr sidder du simpelthen højt på en robust stol eller træningsbænk, sæt kuglerne i dine fødder på et aerobt trin, så hæv og sænk dine hæle. For mere modstand kan du holde håndvægte, en vægtstang eller vægtplade på toppen af ​​dine lår. Denne øvelse kan også gøres et ben ad gangen.

Maskinindstillinger

De fleste fitnesscentre tilbyder en række maskiner designet til at arbejde dine kalve i en siddende stilling. Den siddende kælv hæve maskine er almindeligvis brugt til at udføre siddende kælv hæve, typisk ved hjælp af vægtplader eller en vægt stak for modstand. En Smith-maskine, der har en skive, der glider lodret op og ned inden for metalskinner, er en anden mulighed for at udføre siddende barbellkalvefremkaldelser. Andre udvalgte vægtstablemaskiner kræver, at du sidder i en let tilbagelænet stilling for at udføre bøjede knækalveforlængelser for at målrette soleusen. Med denne øvelse forlænger du i grunden dine ankler, skub pedalerne frem mod modstanden og drej derefter bevægelsen om.

Øvelse overvejelser

The soleus består af primært type 1 langsomt muskelfibre, ifølge Mike Behnken, NASM-certificeret personlig træner. Denne type muskel reagerer godt på høje rep sæt under moderat spænding i lang tid. For maksimal fordel anbefaler Ball dig at udføre sæt med et højt antal reps i et lavt tempo - 30 sekunder pr rep - med et fuldt bevægelsesområde, indtil det er træt.

Del:
Kommentarer