Solen og vandretentionen

Solen og vandretentionen

Vandretention, også kendt som ødem, er, når kroppen bevarer væsker. Vandretention resulterer i puffy ankler, fødder og lemmer, såvel i bukets udstrækning. Det kan være meget ubehageligt at opleve, eller symptomerne kan være meget milde. Ligegyldigt kan vandretention være et tegn på et mere alvorligt problem. Vandretention kan skyldes en række faktorer, herunder udsættelse for solen.

Dehydrering

Direkte eksponering for solen får en person til at dehydrere lettere, da kroppen er mindre effektiv til at fjerne væske fra vævene i varmen. Når kroppen er dehydreret, bevarer den væsker i et forsøg på at holde vand i kroppen, selvom disse væsker ikke anvendes effektivt. Når det er i solen, er det vigtigt for en person at blive hydreret ved regelmæssigt at forbruge væsker (helst vand) og til at hvile regelmæssigt. Hvis en person strengt udøver eller arbejder i solen, er behovet for at blive hydreret endnu mere presserende.

Solskoldning

Solen forårsager også indirekte vandretention via solskoldning. Solbrændinger fører til vandretention og blærer, da kroppen udskiller toksiner med høj hastighed, hvilket forårsager, at nyrerne overbelaster og opbevarer vand i andre dele af kroppen. Særligt alvorlige solbrændinger, som forbrændinger i anden og tredje grad, kan forårsage alvorligt ødem. Hvis du oplever svage til svære solbrændinger, er det vigtigt at være hydreret (selv en gang inden i eller i skyggen) for at hjælpe din krop til at komme sig fra brændingen.

Forværrende faktorer

Selvom solen alene kan forårsage vandretention, kan andre faktorer forværre vandretentionen i solen. En diæt, der er høj i natrium, kan for eksempel forværre virkningerne af vandretention. Selv et enkelt måltid, der er for højt saltet, kan forårsage en episode af vandretention. Også dårlig ernæring kan bidrage til vandretention. Sygdomme i nyrerne, leveren eller hjertet og visse medicin, såsom steroider, blodtryksmedicin og antiinflammatoriske lægemidler, kan medføre, at kroppen holder vand. Hvis du har nogle af disse tilstande eller tager disse lægemidler, er det vigtigt at tage særlige forholdsregler for at forblive hydreret i solen.

Tegn og symptomer pĂĄ vandretention

Tegnene på vandretention er i det væsentlige de samme som tegn på dehydrering. Umiddelbare tegn indbefatter sjældne vandladninger, tørst, svimmelhed eller lette følelser og træthed. Tegn på langvarig vandretention omfatter aching eller hævelse, stivhed i leddene, hurtig vægtforøgelse i løbet af kort tid eller indrykning af hudene.

Del:
Kommentarer