Soft Liner Vs. Hård liner til denturer

Soft Liner Vs. Hård liner til denturer

Brug af proteser skal forhåbentlig være en nem og behagelig oplevelse. Processen til montering og justering af nye proteser er en lang og involveret. Da proteserne sidder over blødt væv, kan der være en hel del ubehag eller justering. Tandlæger mildner dette med typen af ​​tandproteser. Når man beslutter mellem en blød liner og en hård liner til proteser, tager tandlægen hensyn til passende faktorer.

Fordele ved Soft Denture Liners

Bløde linjer kan være gavnlige for dem med ekstra følsomme væv og tandkød. Fordelene ved bløde linjer er, at de ændrer sig på baggrund af ændringer i munden. Hvis kæbeknoglen ændres, er den bløde liner mere behagelig. Afhængigt af tandlægenes anbefalinger kan du bære blødt linjer på lang sigt, eller du kan overveje hårde tandproteser.

Ulemper ved Soft Denture Liners

En ulempe ved bløde tandproteser er, at de er dyrere end hårde tandproteser. Et andet problem, der kan skyldes, at mens bløde tandproteser reducerer smerte, vil patienterne have en falsk følelse af sikkerhed og ikke gå til regelmæssige tandprøvekontrol. Du skal udskifte bløde tandproteser hvert år, da de forværres let.

Fordele ved Hard Denture Liners

Hårde tandproteser har tendens til at være standard og koster mindre end bløde liners. Hard liners er mere modstandsdygtige overfor forringelse i forhold til bløde tandproteser. Regelmæssige tandprøvekontrol er afgørende, men du må ikke udskifte hårde tandproteser årligt. Du vil føle med det samme, hvis der er passende problemer.

Ulemper ved Hard Liner Dentures

Hårde linjer kan være ubehagelige. I sammenligning med bløde tandproteser er de mere porøse. De er ikke altid en nøjagtig pasform, som kan være smertefuldt. Justeringer skal normalt gøres mere ofte på hårde linerproteser. Dette kan være dyrere, da der er flere kontorbesøg.

Del:
Kommentarer