Smertehjælp til revne ribben

Smertehjælp til revne ribben

Sprukne, knuste og knuste ribben er smertefulde skader. At tilføje ulejligheden til skade er, at de er vanskelige at behandle. Mens du kan sætte en brudt arm i en skinne eller et kast, er torsoen lige for stor til den slags behandling. De fleste patienter med revnet ribben bliver fortalt at tage det let og vente på at det skal helbrede. I mellemtiden er der nogle tricks til at lette smerten.

Over Counter Pain Medication

Mange ofre for en revnet ribbe får receptpligtig smertelindring. Hvis du ikke gør det, eller du foretrækker ikke at tage dem, kan simpel over-the-counter smertemedicin stadig hjælpe meget. Aspirin (Bayer), ibuprofen (Advil) og acetaminophen (Tylenol) er de mest almindelige. Medmindre du lider af en allergi, er de næsten lige så effektive som hinanden.

Hvis du har en masse smerter, er et trick at skifte doser af to forskellige slags smertemedier. Du bør vente fire timer mellem doser af en form for smertestillende medicin, men du kan for eksempel tage ibuprofen to timer efter din aspirin, og derefter mere ibuprofen to timer efter det. Du bør stadig være forsigtig med at overholde advarsler på etiketten om maksimal dosering. Også, gør aldrig dette, hvis du tager receptpligtige meds, da de kan interagere på uforudsigelige og farlige måder.

Endelig er der en vis bekymring for at bruge aspirin på børn under 20 år. Spørg din børnelæge, før du gør det.

Kompression og immobilisering

Sprukne ribben gør ondt så meget og så ofte, fordi vi fortsætter med at flytte dem. Hver gang du drejer, bøjer eller trækker vejret, vrider ribbenene og bøjer. Du kan pakke dine ribber sammen med en kompressionsbandage eller endda en stram t-shirt til at immobilisere den revnede ribbe. Dette vil bidrage til at minimere vridningen og bøjningen og gøre meget for at gøre dig mere komfortabel.

En anden metode til immobilisering er simpel god holdning. Hvis du sidder lige op og roterer hele torso som en enhed, vil der blive lagt meget stress ud af ribbeholderen. Dette vil minimere det vridning og bøjning og reducere din smerte væsentligt.

Når det er i ro, finder nogle mennesker det hjælper med at kramme en pude eller pude til den skadede side af din krop. Dette er en anden form for kompression, og især nyttig, når du forsøger at sove.

Is is baby

Is vil reducere hævelse og hjælpe dumme det beskadigede område. Især i løbet af de første 48 timer vil icing dine ribben hjælpe med at lette smerten og hastigheden helbredelse. Den bedste ispakke er en pose frosne ærter: den er kold nok, og den vil skifte til skimmelsvamp omkring din torso.

Ved isning skal du holde et tyndt håndklæde mellem isen og din hud for at undgå skade. Hold isen på i 30 minutter ad gangen, hvile en time imellem for at tilskynde blodgennemstrømningen.

Tag det roligt

Flytning af din krop involverer generelt at flytte dine ribben. Flytning af dine ribben gør ondt og gør dem længere at helbrede. Undgå anstrengende træning og vanskelige stillinger, lige så meget som at nå til høje hylder, så meget som muligt. Du skal holde ribbenene i stand til at helbrede hurtigt.

Endelig modstå fristelsen til at hæve dit niveau af anstrengelse, fordi du føler dig lidt bedre. ' Der er få hurtigere måder at få igen skadet end at begynde at skubbe hårdt, før din krop er klar til det.

Del:
Kommentarer