Skal du bruge varme eller kulde til en sinus infektion?

Skal du bruge varme eller kulde til en sinus infektion?

En bihulebetændelse opstår, når hulrummet omkring dine næsepassager bliver betændt og hævet, og slim opbygges i dine bihuler. Resultatet er ofte alvorlig ansigtssmerter, hovedpine og overbelastning, der ikke klarer sig efter flere dage, ifølge Mayo Clinic, en ledende ikke-for-profit medicinsk og forskningsfacilitet.

Hjem retsmidler

Mayo Clinic rapporterer, at de fleste tilfælde af akutte bihuleinfektioner ryddes uden brug af antibiotika, hvis patienter følger et regime for at få ordentlig søvn og varmebehandling. Anvendelse af en varm komprimering til dit ansigt hjælper med at reducere smerte og hævelse. Hvis du holder hovedet over en dampet gryde eller en kop vand vil det hjælpe slimdrænet.

Brug en varmekompress, ikke en ispakke

Hvis din bihulebetændelse ledsages af feber, kan du blive fristet til at anvende en ispakning til dit ansigt eller hoved for at lindre dette symptom. Det er mere tilrådeligt at behandle feber med Tylenol, da en ispakning kan forårsage slim i dine hulrum for at vokse tykkere. Anvendelse af en varmekomprimering til dit ansigt vil hjælpe med at løsne slim i hul hulrum og give dig større frihed til at trække vejret.

Se en læge, hvis symptomerne vedvarer

Det er meget vigtigt, at infektionen i bihulerne behandles så hurtigt som muligt for at undgå fremtidige komplikationer. Ubehandlede bihuleinfektioner har vist sig at føre til meningitis, synsproblemer og aneurysmer eller blodpropper. Hvis dine symptomer vedvarer i mere end to uger, skal du kontakte en læge. Et antibiotikum kan være nødvendigt for at rydde infektionen fra dit system.

Del:
Kommentarer