Skadelige virkninger af luftrensere

Skadelige virkninger af luftrensere

Indendørsluftrensere er anordninger til rengøring af luften af ​​almindelige indendørs og udendørs forurenende stoffer som ozon, skimmel, pollen, støv og kæledyrsdander. HEPA luftrenseren betragtes som den bedste på markedet og er 99,97 procent effektiv ifølge Happy Living. Andre luftrensningsanlæg kan mangle effektivitet af forskellige årsager; luftrensere, der bruger ozon i stedet for HEPA-filtre, har vist sig at forårsage skadelige virkninger på folks sundhed.

Luftforurenende stoffer

Visse luftrensningsvirksomheder hævder at fjerne giftige indendørs forurenende stoffer. Ozon er en fælles indendørs og udendørs stærkt reaktiv gas sammensat af tre oxygenatomer. Eksponering for ozon er farlig. Denne ozon ved jordoverfladen er skadeligt, når det reagerer mellem to hovedklasser af luftforurenende stoffer: flygtige organiske forbindelser og nitrogenoxider-hovedsagelig udsendes fra menneskeskabte forurenende stoffer (benzin, kemiske anlæg og andet industriprodukt). Ifølge MSNBC Consumer Reports skal luftrensere fjerne visse toksiske niveauer af troposfæren ozon fra et indendørs miljø. Forbrugerorganisationen i 2005 konstaterede imidlertid, at visse luftrensere er ineffektive i fjernelse af luftbårne ozonforurenende stoffer. Når det tredje atom på ozon løsner sig fra de to andre atomer, sætter det sig fast i molekylerne i andre luftbårne stoffer og ændrer deres kemiske sammensætning. Luftrensningssystemet er ikke i stand til at omkonfigurere ozonmolekylets kemiske sammensætning. Derfor er ethvert krav om, at en luftrenser fjerner eller filtrerer ud af ozonforurening, diskutabelt.

Sundhed

Nogle luftrensere producenter hævder, at deres luftprodukter producerer ozon elektriske ladninger som "energi ilt" eller "ren luft" som en sund form for ilt at indånde. U.S. Environmental Protection Agency udtaler, at mange luftrensere faktisk skaber ozongasser. Disse ozongasser er imidlertid ikke altid sikre. Inhalering af ozon kan forårsage betydelig skade over tid til en persons lunger, forværring af astma og andre bronchiale tilstande. Ifølge MSNBC kan selv relativt lave mængder ozon indåndet forårsage brystsmerter, hoste, åndenød og irritation i halsen. Ozon kan også kompromittere kroppens evne til at bekæmpe respiratoriske infektioner. Sunde lunger kan opleve vejrtrækningsvanskeligheder, når de udsættes for luftrensere 'ozon også. At udøve, når de udsættes for ozon, forårsager en endnu større mængde af den ozon, der skal indåndes, hvilket øger skadelige åndedrætseffekter. Betragtninger kan forekomme en hurtig bedring, når de udsættes for lave niveauer, kan visse sundhedsmæssige betingelser forværres og har en langsommere opsving tid, når de udsættes for høje niveauer af luftrenser ozon.

Air Purifier Ionizer

Home Purifier Expert, at "ozon luftrensning ikke fjerner partikler (fx støv og pollen) fra luften, herunder partiklerne, der forårsager de fleste allergier." Luftrenseren er ionizer funktion er meningen at hjælpe sprede fælles indendørs forureningskilder ved at adskille negative og positive ladede ioner i luften og lade ionerne til at knytte til nærliggende overflader eller bosætte sig i luften. Ionizers-as Home Purifier Expert anfører-har vist sig at være ineffektive til at fjerne partikler af støv, tobaksrøg, pollen eller svampesporer, fordi de ikke er i stand til at producere store mængder af ioner til "skubbe partiklerne til vægge og gulv. "

Filtrering

Ifølge amerikanske miljøbeskyttelsesagentur har nylige undersøgelser vist, at filtrene er laveffektive med permanente elektrostatiske felter, der falder signifikant, når filtrene bliver beskidte. Manglende udskiftning eller rensning af et filter kan forårsage betydelige vejrtrækningsproblemer, når en person indånder spredte luftforurenende stoffer, der ikke kan filtreres korrekt.

Del:
Kommentarer