Sjove fakta af det kardiovaskulære system

Sjove fakta af det kardiovaskulære system

Det menneskelige kardiovaskulære system består af hjerte, arterier, vener og kapillærer. Hjertet har to sider, venstre og højre side. Oxygenrikt blod rejser fra venstre side af dit hjerte ud i aorta til forskellige dele i menneskekroppen. Når iltet er udtømt fra blodet, bevæger det sig til højre side af hjertet, hvilket skubber det gennem lungearterien til lungerne, hvor blodet bliver iltet igen og derefter vender tilbage til venstre side af hjertet, hvor processen begynder på ny. Arterier bære iltet blod væk fra hjertet og til forskellige dele af kroppen. Ærene ligner arterier, men de er mindre og svagere. Når ilt er blevet fjernet fra blodet, bærer blodårene blodet tilbage til hjertet. Kapillærer er svagere end blodårer og leverer ilt til kroppens celler og bærer blodet, der er blevet udtømt af ilt og har fået kuldioxid tilsat, tilbage til venerne.

Blod

Der er cirka 5 liter (5,3 quarts) blod, der cirkulerer gennem den voksne menneskekrop. I et gennemsnitligt 3-årigt barn er der ca. 2 pints blod. Blodet bevæger sig gennem arterier, vener og kapillærer. Kapillærerne er så smalle, at blodlegemer skal rejse gennem dem i enkeltfil.

Længden af ​​det hele

Hvis alle vener, arterier og kapillærer blev spændt sammen, kunne de cirkel kloden to og en halv gang. Der er mere end 60.000 miles blodkar i en voksen krop.

Hjerteslag

Lyden af ​​et hjerteslag er virkelig lyden af ​​hjerteventilerne lukker, da blodet skubbes gennem hjertekamrene. Et gennemsnitligt hjerte slår omkring 30 millioner gange om året. En gennemsnitlig voksen hjerte pumper omkring 4.000 gallon blod om dagen. Et hjerte i hvile kontrakter og slapper af ca. 70 gange pr. Minut.

Chokolade

Chokolade kan faktisk forbedre kardiovaskulær sundhed. Ifølge Northwest Health Sciences University indeholder chokolade kakao, der har antioxidanter, der hjælper med at beskytte det kardiovaskulære system. Antioxidanterne hjælper med at sænke blodtrykket og hjælpe med at reducere dødsfald relateret til hjerte-kar-sygdomme. En 4-5 gram (mindre end en ounce) servering pr. Dag er nok til at få fordelene ved de antioxidanter, der findes i kakao.

Optimisme hjælper hjerter

At have en optimistisk holdning til liv og livets omstændigheder kan føre til et sundere kardiovaskulært system i henhold til Northwest Health Sciences University. Mennesker, der har en optimistisk holdning i modsætning til en pessimistisk indstilling, lider færre slagtilfælde og hjerteanfald og har en 55 procent mindre chance for at lide kardiovaskulære sygdomme.

Del:
Kommentarer