Sikkerhedsregler for netball

Sikkerhedsregler for netball

Netball er et meget hurtigt spil spillet på en domstol, der ligner en basketballbane. Det kræver hastighed og fleksibilitet. Skader er ret almindelige, og i Australien tegner netballskader sig for 7 procent af voksne og 4 procent af børns sportsrelaterede skader, noterer Sport og Rekreation Victoria. Officielt er der kun en regel på plads for at sikre spillernes sikkerhed. Uofficielt indfører mange ligaer yderligere regler.

Ingen kontakt

Netball er ikke en kontakt sport, og derfor skal der holdes en afstand på 3 fod mellem den person, der holder bolden og en forsvarer. (Denne afstand skal ligeledes opretholdes mellem medlemmer af samme hold. Selvom blandt holdkammerater håndhæves reglen for at skabe et middel til det andet hold til at stjæle bolden.) 3-fods afstanden gør kontakten usandsynligt, og, når det sker, er spillet stoppet, og offeret for fejlen gives et frit skud i kurven fra det sted på retten, hvor kontakten opstod.

Spiller forberedelse

Forberedelse og praksis hjælper med at forberede kroppen til netballens fysiske krav. Øvelse bør omfatte agility træning for at øge balancen og dermed mindske risikoen for skader på ankler og knæ. Go For Your Life, et regerings-sponsoreret program i Australien, foreslår at træning omfatter brugen af ​​wobble boards og / eller balance måtter.

Yderligere opmærksomhed bør også rettes mod passende landingsteknikker for en atlet, da hun fanger en forbipasseret bold. Når en spiller fanger en bold og lander på retten, kan landingsfoden - den første fod, der rammer retten efter fangsten - ikke flyttes, før bolden er gået. Forkert landing kan så placere spillerne i akavede og potentielt farlige positioner.

Udstyr og domstol

Brug af det relevante udstyr vil yderligere reducere sandsynligheden for skade. Spillere skal da bære atletiske sko, der giver både støtte og trækkraft. Målsætningerne i hver ende af retten bør også polstres, og rummet omkring retten skal være stort nok til at give spillerne mulighed for at overskride retten uden risiko for kollision.

Spiller Fitness Exam

Før hver konkurrence foreslår Sport og Fritid Victoria, at trænere udfører en kort fitness eksamen på spillerne. Derved sikrer man, at alle holdmedlemmer er sunde nok til at spille spillet sikkert.

Del:
Kommentarer