Shoulder Spurs, der påvirker bevægelsesområdet

Shoulder Spurs, der påvirker bevægelsesområdet

Skuldermobilitet er afgørende for de fleste daglige opgaver. Skulderforhold, der forringer bevægelsesområdet, kan betydeligt påvirke funktionelle evner, såsom brusebad, klæde sig og køre. Bonesporer - knogleudvækst - kan udvikle sig i skulderleddet, hvilket fører til smerte og gradvist nedsat bevægelsesområde.

Anatomi

Skulderen er et kugleled, der er dannet af det afrundede hoved af humerus - overarmbenet - og glenoidfossaet, en indrykning i skulderbladet. Akromion, som er en anden del af skulderbladet, danner et benagt tag over toppen af ​​humerus. Rotator manchet muskler - supraspinatus, infraspinatus, teres mindre og subscapularis - stabilisere humerus, holde det i soklen som armen bevæger sig. Supraspinatus senen bevæger sig under acromion i subacromial rummet for at fastgøre til forreste af skulderen. Bonesporer reducerer mellemrummet mellem humerus og acromion, hvilket fører til smerte, betændelse og nedsat bevægelsesområde.

årsag

Skulderbenssporer er forårsaget af slidgigt, en progressiv sygdom, der forårsager nedbrydning af skulderbrusk. Dette glatte væv giver polstring mellem skulderbenene og hjælper dem glidende med fælles bevægelse. Med progressivt brusktab begynder skulderbenene at gnide imod hinanden under armbevægelsen. Små knoglesporer, kaldet osteophytter, udvikler sig på humerus som et resultat af denne knogle-til-knoglefriktion. Årsagen til skulder slidgigt er ikke altid tydelig. Det kan dog udvikle sig efter traume i leddet, gentagne leddforskydninger og kronisk seneskader. Bensporer identificeres med røntgenstråler.

Rækkevidde

Bone spurs, der udvikler sig på humerus påvirker skulder bevægelsesområde i alle retninger. Sænket fælles rum og stramning af den fælles kapsel - bindevæv, som omgiver skulderleddet for at holde det stabilt - bidrager til progressivt bevægelsesforløb. Abduktion - at flytte armen ud til siden, væk fra kroppen - er ofte begrænset til mindre end 90 grader af bevægelse. Lignende begrænsning ses med skulderfleksion eller løfter armen foran kroppen. Når armen hæves, falder det fælles rum og knoglerne kommer tættere på hinanden. Omfanget af bevægelse reduceres med smerte, da knoglerne gnider sammen. Ekstern og intern rotation - udadvendt og indvendig drejning af humerus - er også begrænset på grund af smerter forårsaget af skulderbensporer. Aktiviteter som klædning og selvopgaver er vanskelige med nedsat armrotation.

Behandling

Konservative behandlingsmetoder er typisk ordineret først til behandling af skuldersmerter og rækkevidde af bevægelsesbegrænsninger forårsaget af knoglesporer. Antiinflammatoriske lægemidler og kortisonskud bruges til at mindske inflammation og reducere hævelse i fællesrummet. Fysioterapiinterventioner - såsom varme, ultralyd, elektrisk stimulering, is og kompression - bruges også til at mindske smerte og betændelse. Område bevægelsesøvelser er ordineret for at forbedre skulderfunktionen. Manuel stretching udføres af terapeuten for at forbedre fleksibiliteten af ​​den fælles kapsel. Kirurgi kan være påkrævet for at behandle bensporer i skulderleddet. Arthroskopisk debridement udføres ved hjælp af et lille kamera og knoglerbejver til fjernelse af bensporer og øge plads i skulderleddet. Svære knoglesporer og ledskader kan kræve en total skulderudskiftning. Med denne procedure fjernes enderne af skulderleddet knogler og erstattes med en permanent protesforbindelse, der forhindrer udviklingen af ​​knoglesporer i fremtiden.

Del:
Kommentarer