Shotput Ball Specifikationer

Shotput Ball Specifikationer

Shot put er en fælles track and field event opfundet i Skotland. Arrangementet kræver, at hver atlet skal kaste en metalbold så langt som muligt, i konkurrence med de andre kastere. Reguleringsskud sæt er lavet af stål, og skudt vægt ligger forskelligt mellem kønnene. På det konkurrencedygtige internationale niveau fremstilles shot-specifikationer af International Federation of Athletics Federation (IAAF).

Historie

Shot set stammer fra "sten put" i det antikke Skotland, og blev oprindeligt anfægtet med sten frem for de metalballer, der blev brugt i dag. Olymperne inkluderede en mænds skudkonkurrence i 1896, hvormed den moderne skudt bold blev noget standardiseret; kvindernes skud sætte ikke det til OL indtil 1948.

Størrelse

I internationale skudkonkurrencer vejer bolden ikke mindre end 7.260 kg for mænd og 4 kg for kvinder, pr. IAAF-retningslinjer, fra 2010. Indtil 1927 vejede kvindernes skudkugler ofte op til 5 kg. På højskoleniveau i USA vejer bolden 6 kg til mænd og 3 kg til kvinder.

Materiale

Skotkugler er typisk lavet af bly og indkapslet i en stålskal. Shot put baller kan også laves af solidt jern eller messing; Et metal, der ikke er blødere end messing, er et acceptabelt skudmateriale. Kuglen skal være kugleformet og have en glat overflade.

Del:
Kommentarer