Short Bow Vs. Long Bow

Short Bow Vs. Long Bow

Forskellige typer af buer har forskellige egenskaber og anvendes i forskellige situationer. Den grundlæggende forskel mellem en kort bue og en lang bue er, at langbue er traditionelt, så længe brugeren er høj. Den korte bue er teknisk set nogen bue kortere end 5 meter 5 tommer, men den er typisk ca. 3 meter lang. Forskellene i længden ændrer mange aspekter af hvornår og hvordan buen bruges.

Tegn længde

Korte buer har naturligvis kortere træklængder end lange buer. Træklængden er afstanden, du kan trække pilen tilbage, inden du frigiver den. En lang bue giver dig typisk mulighed for at trække pilen tilbage til dit kindben. En kort bue, derimod, trækker typisk til et sted mellem din albue og dominerende skulder. Behandling af træet eller ved hjælp af andre teknikker til at gøre træet mere fleksibelt kan øge træklængden. For eksempel er recurve buer lavet med træ, der er specielt behandlet og udskåret, så bugens spidser peger væk fra brugeren. Denne form øger træets fleksibilitet og gør det muligt at gentage buer, der bliver kortere uden at ofre for meget træklængde.

Bows fysik

Energi = Force * Afstand. Når du fyrer en bue, trækker din hånd på strengen med en vis kraft. Hvor meget kraft du bruger, er delvist bestemt af træets stivhed. Kraften påføres gennem en afstand, som er lig med bueens træklængde. Med andre ord, jo vanskeligere er strengen at trække tilbage, og jo længere tilbage trækker du strengen, desto mere energi overføres til pilen.

Short Bow Ulempe

På grund af den korte bues kortere træklængde reduceres afstandskomponenten i ligningen ovenfor. Bueskytten anvender kraften over en kortere afstand. Det betyder, at pilene i en kort bue ikke flyver så hurtigt, fordi de ikke har så meget kinetisk energi.

Fordele ved korte buer

Den korte bues kortere træklængde betyder, at bueen kan pille pile hurtigere, fordi der er mindre tid til at trække tråden tilbage. Den korte bue er også mere effektiv i strammere rum, da det kræver mindre albuerum at brænde.

Traditionel brug

Typisk vil soldater, der garneres i slotte og skyde fra sikre stillinger, bruge lange buer. Korte buer blev typisk brugt af krigere, der redede heste. Lange buer var simpelthen for klumpede og store til at bruge på hesteryg. Korte buer er lettere at bære, og de er mere praktiske til at skyde, mens de knæler eller gemmer sig bag noget. Korte buer var også gode til jagt eller kamp i skovklædte områder, hvor længere buer kunne hænge på træer og grene.

Del:
Kommentarer