Salpingektomi bivirkninger

Salpingektomi bivirkninger

En salpingektomi er en kirurgisk procedure, hvor en kvindes æggeleder fjernes. Salpingektomier udføres for at fjerne et rør på grund af infektion; efter en ektopisk graviditet eller en graviditet, som implantater inde i æggelederen i stedet for livmoderen; eller på grund af et medicinsk problem som endometriose, hvor formen af ​​livmoderen vokser uden for livmoderen. Fordi en salpingektomi er en kirurgisk procedure, bærer den risiko for bivirkninger.

typer

Afhængig af årsagen til salpingektomi kan lægen fjerne et rør, en ensidig salpingektomi eller begge rør, en bilateral salpingektomi. Hvis et rør er blevet smittet, vil en tilstand kaldet salpingitis, lægen fjerne det eneste rør. Hvis infektionen er i begge rør, vil hun fjerne begge.

Incisionstyper

Salpingektomier er også forskellige med hensyn til indsnitstyper. Med en laparscropic salpingectomy udfører kirurgen et lille snit under navlen ved hjælp af generel eller lokalbedøvelse. Hvis kirurgen skal arbejde med et større område, vil hun lave en bikini cut, som er en 4- til 6-tommers snit lige over pubic hair line. Dette gøres generelt under generel anæstesi.

Procedurevirkninger

Bivirkningerne af en salpingektomi afhænger noget af, hvordan det blev udført. Med laparoskopisk salpingektomi er genoprettelsestiden kortere på grund af den lille snit. Den bikini cut er større kirurgi, og med det kommer øget smerte og risiko for blødning. Med begge typer indsnit er der risiko for reaktion på anæstesi (generelt lokal), risiko for infektion og potentiel ardannelse. De fleste kvinder tager cirka tre dage at komme sig efter en salpingektomi. Fordi bikini cut er større kirurgi, vil det tage længere tid at komme fuldt ud efter proceduren.

Langtidsvirkninger

Kvinder, der har unilaterale salpingektomi, har en stor chance for graviditet efter proceduren. Graviditet kan forekomme i de måneder, hun egger fra siden med røret intakt. Hvis begge rør blev fjernet under proceduren, er naturlig udformning ikke mulig. Men kvinder, der ønsker at have børn, har mulighed for in vitro befrugtning, hvor en mands sæd kombineres med en kvindes æg og placeres i kvindens livmoder.

Overvejelser

Afhængig af årsagen til proceduren kombineres en salpingektomi ofte med andre procedurer såsom en hysterektomi eller fjernelse af uterus eller en oophorektomi, fjernelse af æggestokkene. Ifølge healthline fjernes æggeleder og æggestokke også under 30 procent af hysterektomi.

Del:
Kommentarer