SĂĄdan Wrap en Meniscus Skade

SĂĄdan Wrap en Meniscus Skade

Første behandling af en menisk skade kræver kun grundhjælp. Menisken er brusk mellem lårbenet og tibia, der absorberer stød i dine knæ. Mindre tårer i menisken forårsager hævelse, men alvorlige tårer kan forårsage brusk at løsne sig ind i leddet. Menisk tårer er en almindelig sportsskade, men langtidsforringelse og skade forårsager uventede tårer også. Mayo Clinic anbefaler online, at du omslutter din menisk skade lige efter skaden opstår for at undgå overskydende hævelse og betændelse.

Tag pres af knæet ved at hvile det på en lidt forhøjet overflade. Forsøg ikke at holde benet i luften; dette stammer det bløde væv i knæleddet.

Sæt knæet tæt på med en elastisk kompressionsbandage. Start fra kælderen bag 1,5 tommer under knæhætten. Ombryd kalven opad og overlapper bandagen. Lad kun en halv tomme af bandagen blive afdækket af det næste lag.

Kryd bandagen over toppen af ​​knæhætten diagonalt fra det nederste indre (indvendigt) til den øverste forside (forreste). Sæt bandagen helt om låret to gange, og gentag diagonalt kors over knæhætten fra det øverste indre til det nedre forreste. Lav dette kryds og tværs over dit knæ to til tre gange. Igen overlapper bandagen med en halv tomme af bandagen afdækket af det næste lag. Dæk knæhætten og det meste af knæleddet.

Pak elastisk kompressionsbandage opad på låret, da du begynder at løbe tør for bandage. Fastgør bandagen med stifter, eller tag den løs ende under de øvrige lag af bandage for at sikre den.

Kontroller tætningen af ​​bandagen. Hvis du kan passe mere end to fingre fladt mellem lår og bandage, er det for løst. Hvis du ikke kan passe to fingre mellem dem, er det nok for stramt. Hvis bandagen forårsager ubehag eller nedbryder cirkulationen, skal du pakke det ud og prøve igen.

Kontroller knæets mobilitet. Forbindelsen skal støtte knæet, men begrænser ikke mobiliteten helt.

Tips

Påfør is til det skadede knæ og hold det højt. Afstå fra fysisk aktivitet, og brug krykker, hvis knæet er for ømt til at gå videre.

Hvis en mindre menisk skade er tilbagevendende, køb en neopren knæbøjle til støtte.

Advarsler

Skader på menisken ledsages ofte af skader på ledbånd og sener i dit knæ.

Del:
Kommentarer