Sådan udtrækkes en tand derhjemme

Sådan udtrækkes en tand derhjemme

Tandudvinding er en procedure, der kan gøres hjemme. Du bør dog vide, at der er fordele og ulemper. Pro ved hjemmeudvinding undgår omkostningerne ved et besøg hos tandlægen. Konen er tanden, der muligvis kunne bryde af, du kan muligvis ikke tage imod potentiel infektion og / eller abscess, og der kan være mere smerte involveret, da du sandsynligvis ikke har samme træning og værktøjer som en tandlæge gør.

Bestem løsheden tanden. Hvis tanden ikke er løs i det hele taget, er du i for en ekstremt vanskelig udvinding; Det ville være bedst i denne situation at ringe til tandlægen. Hvis tanden er løs - især hvis det er dinglende - får du større chance for at trække det med succes med minimal smerte. Baby tænder og tænder, der er løs på grund af tyggegummi sygdom er nemmest at udtrække.

Børste dine tænder for at sikre, at eventuelle ekstra fødepartikler er ude af vejen. Hvis du ikke kan gøre det, skyll vand i munden og spyt det tilbage et par gange.

Tag fat i tanden ved at bruge et lille firkant af gasbind. Træk fast. Hvis tand ikke kommer ud ret hurtigt, kan du måske stoppe denne proces og søge tandlægehjælp. Fortsætter med at trække på en fast indlejret tand kan forværre det og forårsage en betydelig smerte.

Skyl og spyt et par gange, når tanden er ude. Hold et rent stykke gasbind ved siden af ​​tyggegummiet, hvor tanden kom ud i et par minutter for at hjælpe med at stoppe blødningen. Hvis blødningen fortsætter, er meget tung, eller hvis du har betydelig smerte, ring til en tandlæge. Ellers kan du behandle ømheden med over-the-counter medicin.

Overvåg din mund og krop for tegn på infektion. Hvis du oplever rødme og hævelse på udvindingsstedet, hvis der er en dårlig lugt eller pus i eller i nærheden af ​​tandhulen eller hvis du generelt føler dig dårlig og feber, skal du ringe til en tandlæge. Hvis infektion begynder, skal du sørge for at få de nødvendige antibiotika, så din tilstand forværres ikke.

Advarsler

Advarsel: De fleste tandlæger anbefaler stærkt mod at trække dine egne tænder eller tænder af andre på grund af chancerne for komplikationer.

Del:
Kommentarer