Sådan udskiftes shifterkablet på en Dura Ace 10 Speed

Sådan udskiftes shifterkablet på en Dura Ace 10 Speed

Blandt Shimano's flere grupper af cykelkomponenter repræsenterer Dura Ace firmaets præmieudbud. Dura Ace 10-trins bagskifter anvender et kabel forbundet til en mekanisme kendt som en derailleur for at aktivere gearskift. Derailleur er placeret i enden af ​​kablet overfor shifteren. Når shifter kabler strækker sig for meget, tilbyder de ikke længere den spænding, der er nødvendig for at dreje sperren til bestemte gear. Et nyt kabel, der er indstillet korrekt, gør det muligt at skifte shifter, kabel og derailleur effektivt.

Brug den bageste Shimano Dura Ace gearhåndtag til at skifte til det største gear. Kæden skal nu placeres på det ydre baghjul.

Brug kabelskærere til at fjerne shifter kabelendækslet. Endedækslet er fastgjort til selve enden af ​​shifterkablet, lige forbi sperren.

Løsn shifter kabelankerbolten under Dura Ace-spærren, ved hjælp af en 5 mm hex-nøgle.

Træk bageste skiftehåndtag ind i styret for at udsætte kablet på kablet inde i shifteren.

Tving kablet op og ud af kabelhullet i shifteren. Træk kablet væk fra shifteren og kassér det.

Dura Ace-kabelinstallation og -justering

Sæt det nye kabel igennem det samme hul, hvorfra det gamle kabel opstod. Fortsæt med at fodre kablet ind i Shimano Dura Ace shifter.

Før kablet til bagspareren efter den nøjagtige vej som det gamle kabel.

Monter kabelens ende gennem plastikhuset bag på sperren, og før det igennem.

Før kablet mellem ankerbolten og sperren. Træk enden af ​​kablet og stram ankerbolten på kablet.

Bemærk overskydende kabel ud over ankerbolten. Brug kabelskærere til at skære det overskydende kabel, og lad kun to tommer kabel tilbage forbi forankringsbolten.

Tryk et skifterkabel endehætte på det friske skær. Klem siderne af endehætten med tænger for at mætte hætten på plads.

Drej skifterkabelsætningsrøret ind mod cyklen for at øge spændingen på kablet. Justeringsrøret er fundet, hvor kablet møder sperren. Ved at tilføre spænding til kablet kan sperren svinge til andre gear. For at teste justeringen skal du tage cyklen en kort tur og prøve at skifte. Hvis nogle gear ikke er tilgængelige, skal du bruge justeringsrøret for at tilføje mere kabelspænding. Test gearene efter hver drejning af tønde for at forhindre overjustering.

Del:
Kommentarer