Sådan træner du til 100-meter Dash

Sådan træner du til 100-meter Dash

Træning til 100 meter dash fokuserer på styrke, hastighed og teknik. Der er ikke behov for aerob træning, da din krop kun bruger anaerob energi til at køre løbet. I stedet vil du bruge din tid i vægtrummet og på banebyggelsen den kraft, du har brug for for at nå dine højeste hastigheder.

Kom i form før træning til 100 meter dash. Du skal være pasform, inden du træffer begivenhedsspecifik træning, så lad det være en måned eller to, før du begynder at øge din styrke, fleksibilitet og generel sundhed.

Opdel din træningssæson i forskellige fire ugers træningsperioder for at optimere muskelopbygning, muskelgendannelse og topfaser.

Varm op før og køle ned efter hver træning ved hjælp af lys jogging, dynamisk stretching og strækninger, der er målrettet mod hver muskelgruppe.

Indarbejde øvelser på 20 meter og 30 meter, samt hastighedsøvelser ved alternerende procentdele af strøm til at styre din muskulære udgang.

Lær ordentlig løbeknik for at undgå skade og maksimere ydeevnen. Udøve aldrig uden at bruge ordentlig teknik, og optag jer automatisk på video med jævne mellemrum i din træning for at kontrollere teknik fra et andet perspektiv.

Tilbring din første træningsfase (fire uger eller deromkring) ved at udvikle teknik og styrke. I løbet af denne periode udføre balanceret vægt træning tre dage om ugen, anaerob øvelse en dag om ugen (for eksempel gentagelser af de 50 meter) og udholdenhedstræning en dag om ugen.

Forbed din fitness og teknik i næste fase af din træning. Fase intensiv vægt træning i din eksisterende vægt træning rutine en dag om ugen. Begynd at træne vægt for muskelgrupper, der er specifikke for de 100 meter. Tilføj en dag om ugen med at øge effektiviteten i din højhastighedsteknik.

Brug den næste fase til at øve mere konkurrence stil løb, gøre flere gentagelser af 100 meter dash på 100 procent kapacitet på dine udholdenhedsdage og praktisere startende fra blokken for at replikere konkurrence atmosfære.

Mål jævnligt din præstation og gennemfør test af fitness og beredskab til konkurrence. Tilbring en fase, der justerer din rutine for at adressere områder, der har brug for mere forbedring.

Tilbring en fase, der kommer fra træning og planlægning til dit næste sæt af træningsfaser.

Del:
Kommentarer