Sådan træner du med en revet rotator manchet

Sådan træner du med en revet rotator manchet

En rotator manchet består af sener og kan rives eller blive betændt af overbrug, aldring og ved en ulykke. Det er også almindeligt for kropsbyggere eller vægt træner at have revet rotator manchetter. Dette skyldes normalt tunge løft, ukorrekt form og over træning.

For de af jer, der ikke ved, hvor det er, er det i skulderen. Vi bruger vores rotator manchet til at sætte tøj på og næsten alt, hvad vi gør. Så hvis det bliver revet, kan vi være ganske begrænsede fysisk.

Ja, hvis du har en revet rotator manchet, vil du være begrænset i hvad du kan gøre i din træning og andre daglige opgaver. Men hvis du er en person dedikeret til at holde sig i form, er der ingen måde, du bare vil vente på det. Jeg ved, fordi jeg har været der. Jeg har været en ivrig vægt træner i over 20 år! Og ja jeg har haft en revet rotator.

Det første skridt til at træne med en revet rotator er at formålet i dit hjerte, at du kan arbejde rundt om det. Ja, det er pinligt at gøre front eller side laterale hævninger med 5 pund dumme klokker, men det er præcis, hvad der skal ske. Dette er den eneste måde at holde musklerne stive og ikke reagerer som de skal.

Du skal også gøre en masse stretching for at holde hele spektret af bevægelse. Du vil vide, hvornår du skal stoppe, fordi det vil skade BAD! Forsøg ikke at presse gennem smerten, hvis du gør din skade, vil det tage længere tid at helbrede. Dette er ingen tid for den ingen smerte, ingen gevinst slags tænkning. Jeg ved hvordan kroppens bygherrer tænker og hvordan de altid skubber gennem smerter, men du kan ikke gøre det med en revet rotator manchet. På anden tanke kan du, men du betaler en stor pris!

Det er her, hvor det bliver vanskeligt. Der vil være nogle øvelser, der bruger skuldrene, som du vil kunne gøre, og andre du ikke vil, det afhænger af hvor din tåre er. Hvad du skal gøre er at prøve det med meget lidt vægt, og hvis det gør ondt igen! Gør noget andet. Det vil være svært at selv nå ud og tage en vægt med den arm, så du når ud med den gode arm og placerer den i den anden hånd. Der er lidt tricks som dette, du lærer at gøre, så du stadig kan træne.

Da jeg havde min revet manchet, kunne jeg ikke lægge min kappe på den arm, men jeg kunne gøre krøller. Jeg kunne heller ikke bøje mine tænder med det, men jeg kunne gøre lat trækker. Det er ret vildt, hvordan det virker! Ja, jeg var nødt til at bruge meget mindre vægt, men jeg kunne gøre det, og det forhindrede mig i at miste al mobilitet, fordi jeg var villig til at gøre, hvad jeg kunne.

Du har hele underkroppen du kan fokusere på, måske er det en god tid at ændre din rutine alligevel. Du kan gøre cardio, ben og abs. Hvis du holder et rigtigt tankegang og ikke giver op, er det fantastisk, hvor godt du kan være, selvom du har en skade og skal arbejde rundt om det.

Det sidste trin, der vil hjælpe så meget eller mere end noget for at stadig være i stand til at træne med en revet rotator manchet er massage. Du kan også gøre det selv, det gjorde jeg. Jeg kunne fortælle forskellen, da jeg gjorde det, og da jeg ikke gjorde det, så begyndte jeg at gøre det hver dag nogle gange flere gange om dagen.

Det tog min rotator manchet 6 måneder at helbrede jeg tabte en god styrke, men jeg formåede at få det hele tilbage. Jeg læste om, hvordan man behandlede det og justerede min træning til et sted, hvor det var muligt.

Så hvis du er ude og ud med denne smertefulde skade, skal du ikke forblive på den måde gå i gymnastiksalen! Du kan stadig træne og helbrede på samme tid.

Tips

Altid varme op og strække før vægttræning. Lav ikke bevægelser med forsigtighed. Hold skuldervarmen til enhver tid. Giv den tilstrækkelig hvile Stop, hvis der er smerte.

Del:
Kommentarer