Sådan tolk en høj WBC Count

Sådan tolk en høj WBC Count

Hvide blodlegemer arbejder for at bekæmpe infektioner. Når kroppen registrerer et højt antal hvide blodlegemer, eller WBC, bør tilstanden, kaldet leukocytose, vurderes af en læge for at bestemme årsagen. Et højt antal hvide blodlegemer kan have en række årsager, herunder en infektion, knoglemarvs sygdom, immunsystem problemer eller en reaktion på et lægemiddel.

Besøg en læge for at få dit blod tegnet til en prøve. Dette kan ske på din læge, på et hospital eller et blodlaboratorium.

Bestil testen, der skal sendes til evaluering. Dette ville typisk blive gjort af lægen for at indsamle oplysninger til en diagnose, når en patient ikke føler sig godt eller rutinemæssigt under et fysisk eller hospitalsbesøg.

Læs resultaterne for fortolkning. Et normalt antal hvide blodlegemer er mellem 4.500 og 10.000 hvide blodlegemer pr. Mikroliter (mcL), ifølge National Library of Medicine.

Evaluer mulige årsager til et højt antal - over 10.000 mcL - i samarbejde med din læge. Overvej livsstilsfaktorer, der kan påvirke dit blod, eller behandlinger eller stoffer, der skal forfølges. Højt antal hvide blodlegemer kan indikere et af følgende, ifølge Mayo Clinic: leukæmi, mæslinger, myelofibrose, infektion, reumatoid arthritis, rygning, stress eller kighoste.

Advarsler

Læger er uddannet til at læse resultater fra blodprøver. Arbejd med din læge, i stedet for at stole på selvdiagnose, for at sikre, at dine test og resultater bliver korrekt fortolket.

Områder, der betragtes som normale, kan variere blandt laboratorier.

Del:
Kommentarer