Sådan testes østrogen niveauer derhjemme

Sådan testes østrogen niveauer derhjemme

Mens østrogen ofte anses for at være det kvindelige hormon, spiller østrogenhormoner vigtige udviklings- og seksuelle funktionelle roller i både kvinder og mænd. Men det er også vigtigt for andre årsager at sikre korrekt østrogeniveau. Ændrede niveauer hos kvinder kan signalere graviditet eller overgangsalderen eller mere alvorlige medicinske problemer hos mænd. Estrogen test kan udføres på en læge kontor, men mange kits er også tilgængelige til hjemme test.

Vælg et hjemme-test kit. Din primære sundhedsudbyder kan teste dine østrogenniveauer på sit kontor, men hvis du er en af ​​millioner af amerikanere, der frygter at gå til lægen, kan et hjem test kit være et attraktivt alternativ. Der findes mange østrogen-testtasker på markedet, og de fleste kan bestilles online og leveres lige uden for døren. Nogle prøver kræver en spytprøve, mens andre kræver blodpletter. Begge typer af tests er lige så præcise, men hvis du ikke kan se blodets syn, er du bedre til at bruge et test kit, der kræver, at du giver spyt.

Giv en spyt eller blodprøve til test. Typisk vil din østrogen test ankomme i posten og vil inkludere et samlingssæt og instruktioner. Hvis du har bestilt en test, der kræver en spytprøve, skal du måske skrue ind i din måned med en lang Q-tip eller bomuldsstynge. Sæt vatpinden i den medfølgende beholder og tætning. Kits, der kræver blod, vil sandsynligvis indeholde noget, der kan stikke på din finger. Dette er relativt smertefrit. Klem nogle af blodet fra din prikkede finger ind i et hætteglas og tætning.

Send dine resultater tilbage til laboratoriet. Sættet indeholder sædvanligvis en returforsendelse med forudbetalt porto. Efter modtagelsen analyserer laboratoriet din prøve og sender dine returresultater tilbage inden for en til to ugers modtagelse.

Tjek dine resultater. De vil fortælle dig niveauet af østrogen i din krop og hvordan det sammenligner med resten af ​​befolkningen i dit køn og i din aldersgruppe. Hvis dit hormonniveau er unormalt højt eller lavt, vil nogle virksomheder også indeholde oplysninger om, hvad dette kan betyde.

Hvis resultaterne af dit østrogen test kit er unormale, er det på tide at besøge din læge. Det er bedst at gå hurtigere end senere, fordi nogle medicinske tilstande, der fører til ændrede østrogenniveauer, kan være meget farlige. For eksempel kan østrogenproducerende tumorer vokse hurtigt.

Alternativt, hvis dine østrogenniveauer er normale, men du oplever nogle af de samme symptomer forbundet med ændrede niveauer af dette hormon, er det også en god ide at se en læge. Bare fordi du ikke risikerer østrogenproducerende tumorer, betyder det ikke noget lige så alvorligt, der ikke foregår.

Del:
Kommentarer