SĂĄdan testes luft til asbest

SĂĄdan testes luft til asbest

Asbest er et fibermateriale, der anvendes til dets styrke og modstandsdygtighed mod varme. Asbestmaterialer frigiver mikroskopiske fibre i luften, som ved indånding lår lungerne. Når de udsættes for asbest i længere perioder, vil ofre begynde at have kortpustetid og tør, knitrende vejrtrækning. Testning for asbest kræver at tage prøver af mistænkte materialer, der indeholder asbest, og ikke teste luftkvaliteten. Kun laboratorietest kan kontrollere, om din husstand eller arbejdsmiljø indeholder asbest.

Luk alle ventilationssystemer af. Før du tager en asbestprøve, skal alle ventilationssystemer være slukket for at forhindre, at asbest kommer i luften.

Anbring et plastikark under det mistænkte materiale. Når man tager en prøve af det mistænkte materiale, vil plastpladen tjene som et område for asbestrester at falde på.

Påfør vand og vaskemiddel på det mistænkte materiale. Dette reducerer mængden af ​​fibre udgivet i luften.

Skær et stykke af det mistænkte materiale. ved hjælp af en lille sav eller skæreværktøj. Skær "hele dybden af ​​materialet" og læg det samplede materiale inde i en beholder.

Bortskaf plastpladen med hjælp fra din affaldshåndteringsagentur. Efter at have klippet prøven, vil asbestrester blive efterladt på arket.

Send prøveemnet til et akkrediteret asbestlaboratorium. Asbestlaboratorier har mikroskoper, der er stærke nok til at detektere asbestfibre i materialer.

Tips

Se på Miljø- og Beskyttelsesstyrelsens liste over materialer, der indeholder asbest. Det er svært at vide, hvilke husholdningsmaterialer der indeholder asbest, medmindre det testes.

Du kan også betale en licenseret asbestinspektør til at tage asbestprøver og kontrollere materialet. Sørg for, at inspektøren er certificeret for at kontrollere for asbest.

Advarsler

Vær forsigtig, når du tager en asbestprøve ved at bære handsker og ansigtsmaske for at minimere asbestkontakt.

Del:
Kommentarer