SĂĄdan testes dopamin og serotonin niveauer

SĂĄdan testes dopamin og serotonin niveauer

Neurotransmittere bruges til at videregive meddelelser gennem kroppen og hjernen. To af disse neurotransmittere kaldes serotonin og dopamin. Begge er lagret i hjerneceller. Mens serotonin hjælper os med at føle sig godt, glad og stabil, er dopamin forbundet med din mentale årvågenhed, koncentration, energi, sexdrev og motivation. Når et af disse niveauer er for lavt, kan du have brug for medicin.

Bestem hvorfor du føler at du har brug for at kontrollere niveauerne. Er du i øjeblikket på medicin og vil gerne se, om dine dopamin- og serotoninniveauer reagerer? Er du bare nysgerrig? Din læge har et ansvar for at bestille prøver, der faktureres til forsikring, hvis han føler, at testene er medicinske nødvendige.

Planlæg en aftale med din læge.

Diskuter dine bekymringer med lægen. Hvis lægens kontor tilbyder laboratorietjenester, kan dit blod trækkes på kontoret. Ellers skal du gå til et laboratorium for at få dit blod trukket.

Laboratoriet sender resultaterne af dine test til din læge kontor. Enten lægen eller hans personale vil kontakte dig med resultaterne. Hvis niveauerne er unormale, skal du muligvis planlægge et gentagelsesbesøg for at diskutere resultaterne i detaljer.

Tips

Dopamin kan måles med en urintest eller en blodprøve. Din læge vil vælge, hvad han finder passende.

Del:
Kommentarer