SĂĄdan tape en forstuvet tommel

SĂĄdan tape en forstuvet tommel

Spraining en tommelfinger er en forholdsvis almindelig skade. Det er nemt at gøre i så mange sportsgrene som volleyball, basketball, softball, skiiing, slæde og tennis eller endda ping pong. Det er stort set overstretching ledbåndene ud af deres normale rækkevidde, hvilket giver dig ikke mulighed for at klemme sammen med ethvert tryk. Det er lidt til ekstremt smertefuldt afhængigt af sværhedsgraden, svulmer normalt inden for en time eller deromkring og kan mærke efter et par dage. Normalt er det klogt at få det set af en læge for at udelukke alvorlige langvarige skader.

Du vil gerne immobilisere din tommelfinger så meget som muligt for at tillade ligamentet at helbrede. Men med tommelfingeren kan det være lidt vanskeligt, da vi bruger tommelfingeren næsten ubevidst hele tiden. En tommelskinne kan bruges ganske enkelt bare ved at glide over tommelfingeren og justere velcrobåndene.

Pak hele hånden med fingrene og tommelfingeren sammen i et ace bandage. Nogle mennesker finder denne position behagelig, da ligamentet ikke er udvidet overhovedet og derfor lindrer smerten. Dette vil efterlade din hånd næsten ubrugelig, men det er fantastisk til at sove, når du ubevidst kan støde på tommelfingeren og strække ligamentet.

Tape hånden op, så tommelfingeren er adskilt, men sikker. Start med håndledets bagside og kom rundt og forsigtigt mellem tommelfingeren og pegefingeren og derefter ned igen til håndleddet. Pak om håndfladen og fingrene, ikke med tommelfingeren og derefter tilbage omkring tommelfingerens bund. Gentag, indtil det føles tæt, men ikke stramt.

Hold tommelfingeren lidt forhøjet så meget som muligt og endda i en slynge for at holde sig ubevægelig. Jo mindre du bruger det, jo hurtigere vil det helbrede.

Del:
Kommentarer