Sådan tager du statistik på et basketball spil

Sådan tager du statistik på et basketball spil

At holde statistikker på et basketballspil kræver en grundlæggende forståelse af sporten, dens regler og de generelle statistiske retningslinjer. Point scorede, frispark, timeout og spil detaljer kan holdes i en resultattavle. Holde assisterer, omsætninger, rebounds, blokerede skud og stjæler kræver separate diagrammer - og flere statistikere skal gøre jobbet korrekt.

Feltmål

Du skal blot sætte en 2 eller 3 ved siden af ​​en spillers navn for et 2- eller 3-punkts forsøg, og cirkulér derefter tallet, hvis skuddet går ind. Eller du kan kompilere et skuddiagram der viser placeringen af ​​hvert forsøg. Optag skud ved at sætte spillerens nummer på det rigtige sted på et retsdiagram. Omkring nummeret, hvis afspilleren laver skuddet. Marker klart 3-punkts skud udenfor 3-punktsbuen på diagrammet. Præmier for klare skud i kurven, selv dem der er blokeret. Præmieforsøg for kontrollerede tip. Hvis en spiller er fouled i skydevirkningen, må du ikke tildele et forsøg, medmindre skuddet går ind. Giv ikke tilskud til forsøg på desperate hævninger før summen. Tilkendegive et forsøg og gøre, hvis de officielle opkald defensive goaltending.

Gratis kaster

Chart free throw forsøg ved at markere en 1 ved siden af ​​en spillers navn for et forsøg. Cirkel 1 for et forsøg. For 1 og 1 forsøg skal du bruge 1 + 1. Hvis spilleren savner frontenden, er der ingen anden prøve, så markér den som 1+. Giv ikke et kasteforsøg, hvis et skydeholdskrænkningsbrud ophæver skuddet.

Passing, Ballhandling

Brug et kort ved at markere en "A" ved siden af ​​en afspillerens navn for en assistent og "TIL" ved siden af ​​navnet på omsætningen. Prisen hjælper med passerer, der direkte fører til 2- eller 3-punkts kurve. Optag omsætninger, når en spiller mister bolden uden for grænserne eller til det andet hold. Hvis en spiller kaster et vandret pass, der afbøjer af en holdkammerat, skal man give omsætningen til passeren. Optag omsætninger til enhver boldhandling eller grænseovergang, der giver bolden til modstanderen. Optag også omsætning for offensiv begivenheder begået, mens bolden er i besiddelse.

Igen stiger

Basketball statistikere registrerer almindeligvis offensive rebounds, defensive rebounds og total rebounds. Brug separate kolonner til offensive og defensive rebounds og optag dem med mærker ved siden af ​​spillerens navn. Giv en offensiv rebound, når en offensiv spiller henter et ubesvaret skud, leder et ubesvaret skud til en holdkammerat, kontrollerer et tip-in forsøg på kurven eller forsøger et tilbageslag. Giv en defensiv rebound, når en forsvarer henter et forsøg på at savne skud eller leder et ubesvaret skudforsøg direkte til en holdkammerater.

Defensive Statistics

Den primære defensive statistik er blokerede skud og stjæler. Giv et blokeret skud, når en defensiv spiller klart slår eller afbøjer et skudforsøg og får det til at gå glip af. Hvis skuddet går ind trods afbøjningen, tildel ikke et blokeret skud. Forsvareren behøver ikke at genvinde bolden for at tjene et blokeret skud. Få en stjæle, når en forsvarer rapper en dribling, tager bolden fra en offensiv spillerens hænder eller aflyser et pas. Forsvareren skal genvinde bolden eller flytte den direkte til en holdkammerat for at få stjålet. Markér blokerede shorts og stjæler i kolonner ud for spillernes navne. Da der ikke er normalt mange blokerede skud og stjæler i et spil, kan du blot liste dem efter spillerenummer i separate kolonner, som de forekommer i spillet.

Del:
Kommentarer