Sådan suges et inficeret sår

Sådan suges et inficeret sår

Inficerede sår kan være problemer, hvis det ikke bliver taget hånd om korrekt. Kontinuerlig betændelse kan forårsage cellulitis, gangren eller endda død. Derfor er det vigtigt at kende tegnene på infektion og lære at effektivt suge dit sår. Den rigtige mængde vandbehandling reducerer infektion og fremmer hurtigere opvarmning.

Brug en ren vask eller et lille vandområde til at suge det sårede område i varmt vand i 20 minutter tre gange om dagen. Ifølge Om Kids Health kan en varm våd vaskeklud anvendes i stedet for bassinet i samme tid hver dag.

Påfør en varm saltvandsløsning til det inficerede sår for at befri området af noget pus eller løst væv. Opløsningen skal indeholde to teskefulde salt pr. Liter vand. Spørg din læge om at give en sprøjte, hvis der er behov for vanding af såret, før du påfører opløsningen.

Rengør skaden med vand og skift bandage en gang om dagen, indtil såret heler. Når såret er lukket, skal der påføres et varmepude eller en varm klud til det røde område i 20 minutter mindst tre gange om dagen. Undgå neddypning suturerede sår. Suturer kan vaskes let med sæbe og vand, men vent indtil sting er ud, før der tillades langvarig fugt.

Vær opmærksom på tegn på, at dit sår ikke helbreder til trods for blødgøring. Family Doctor.org anbefaler at søge akut behandling, hvis såret har snavs, der ikke kommer ud; afløb en tyk, cremet grålig væske; er omgivet af røde striber; eller du begynder at løbe feber på mere end 100 grader. Søg også en læge rådgivning, hvis området omkring såret bliver nummen.

Tips

Behandling af inficerede sår bør anvendes i kombination med antibiotika, som lægen har ordineret. Alle sår heler anderledes afhængigt af sværhedsgrad og kropsplacering. Kontakt din læge for en helbredende tidsopgørelse.

Advarsler

Hvis dit inficerede sår er dybt, og du ikke har haft en stivkrampe skudt om fem år, skal du konsultere din læge, før du behandler skaden alene.

Del:
Kommentarer