Sådan sætter du hip-joint tilbage i justering

Sådan sætter du hip-joint tilbage i justering

Når kuglen i hofteforbindelsen kommer ud af soklen, opstår der en hofteforskydning. Høften er typisk en meget stabil fælles; så en stor mængde kraft er nødvendig for at forskyde din hofte. Hip dislokationer er meget smertefulde. Symptomer på hofteforskydning omfatter: hævelse og smerte i det skadede område vanskeligheder at gå eller flytte på normal måde og åbenlyse afvigelser i det dislokerede område.

Køretøjsulykker er hovedårsagen til hofteforskydninger. Hos børn kan atletiske skader forårsage, at hoften forskyder sig, fordi deres knogler og led er ikke så stærke som en voksen. Babyer kan fødes med medfødte hofteforskydninger; en ud af hver 60 nyfødte har en hip dislokation.

Det er vigtigt, at en hofteforskydning behandles inden for seks timer; ellers kan avaskulær nekrose i lårhovedet eller slidgigt forekomme. Avaskulær nekrose sker, når knogler eller ledd faktisk dør. Slidgigt er en kronisk sygdom, der forårsager forringelsen af ​​ledbrusk og andre fællesvæv.

Høje omlægningsprocedure

Gå til beredskabsrummet, hvis du har mistanke om, at du har en forskudt hofte. Bed om en røntgen eller MR for at afgøre, om din hofte er blevet spredt. Lægen vil foretage en fysisk undersøgelse og tage en komplet medicinsk historie fra dig. Han vil gerne vide, hvordan din skade opstod.

Spørg din læge, hvis han vil bruge en Allis Maneuver til at omplacere din hofte. I dette tilfælde vil din læge anvende fysisk kraft til at gøre dette. Du bliver bedøvet for denne procedure. Din hofte og knæ vil blive bøjet i 90 grader vinkel, og lægen vil tvinge hofteren tilbage i sin korrekte position. Din læge kan bruge en røntgenstråle til at hjælpe ham med at guide hoften tilbage på plads.

Spørg din læge, hvis du skal have Stimson Maneuver. Hvis det er tilfældet, vil din læge sedate dig og anvende kraft til at lægge hofteren tilbage i soklen. Din læge vil gøre dette med dit dislocated ben, der hænger over kanten af ​​sengen, mens han manøvrer hofteren tilbage i soklen. Røntgenbilleder kan tages og bruges til at hjælpe lægen under denne procedure.

Hvis din læge ikke kan nulstille din hofte ved manuelt at hævde kraften på hofteren, kan du muligvis udskifte hofterne kirurgisk.

Del:
Kommentarer