Sådan stopper du en konstant løbende næse

Sådan stopper du en konstant løbende næse

Når din næse løber ukontrollabelt, kan det på grund af forkølelse eller allergi. Slim dræber ud af næsen som en beskyttende reaktion - kroppen forsøger at udvise snavs, partikler, bakterier og allergener. Selv om dette er et tegn på et ordentligt fungerende immunsystem, kan en løbende næse være pinligt og irriterende. Der er et par ting, som du kan forsøge at stoppe din næse fra at køre konstant.

Bestem, om din løbende næse skyldes en allergi eller fordi du kommer ned med en forkølelse. Hvis den løbende næse kommer med ondt i halsen, hoste og kropssmerter, er dette et symptom på forkølelse. Hvis din næse løber uden andre symptomer, eller hvis du har kløende øjne og træk, kan det være en allergisk reaktion.

Opbyg dit immunforsvar, hvis du er forkølet. Tag vitamin C og drik appelsin, citron eller tranebærsaft hele dagen. Prøv en vitamin C-rig drikkeblanding eller tabletter. Har en kop varm grøn te to gange om dagen. Alle disse stoffer indeholder antioxidanter for at hjælpe med at bekæmpe din kulde. Tag over-the-counter kolde og influenzalægemidler til at hjælpe med at lindre de løbende næse symptomer på din kolde.

Spørg din læge, om du skal prøve saltvandsnæsning til at rydde den løbende næse hurtigere. I denne procedure (som kan gøres derhjemme) hældes en saltopløsning i næsen, fylder bihulerne og trickler derefter ud af det andet næsebor, der rydder op i slimhinden. (Se "Ressourcer" for mere information.)

Identificer kilden til din allergi, hvis det er dit problem. En konstant løbende næse er normalt et symptom på et luftbårne allergen, såsom dyrehår eller pollen. Rengør dit hus eller værelse grundigt. Kør et luftfilter i dit hjem for at hjælpe med at fjerne allergenerne fra luften. Undgå at gå udenfor i høj pollen sæson (varierer med tilstanden-se "Check Pollen Count" under "Resources" for at se dit område).

Tag en decongestant eller antihistamin for at hjælpe med at rydde op i dine næsepassager, hvis en allergi er problemet. Din læge kan også ordinere en medicin som Singulair eller Advair for at lindre symptomerne.

Spis krydret mad i tilfælde af allergi. Allergik Gordon Raphael fra National Institute of Allergy og Infektionssygdomme tyder på, at krydrede fødevarer, såsom hot sauce, kan hjælpe med at frigøre det, der er inde i dine næsepassager, der forårsager din næse at løbe uophørligt.

Tips

Blæs din næse hver gang du føler det kører, så mange gange som nødvendigt, selv når det virker forgæves. Slimopbygningen skal frigives fra passagerne for at stoppe næse fra at køre.

Del:
Kommentarer