Sådan stopper du blødning fra tungen

Sådan stopper du blødning fra tungen

Tungen er fuld af blodkar. Som følge heraf kan det bløde blødt, når det skæres. Hvis din tunge bløder, vurder situationen. Hvis du har en dyb laceration i din tunge, skal du straks gå på sygehus. I nogle tilfælde kan hospitalet henvise til en mundtlig kirurg. Hvis du har et lille snit, der blødning, kan du tage skridt til at stoppe blødningen selv. Hvis du ikke er i stand til at stoppe blødningen inden for 45 minutter, skal du kontakte en læge.

Vask dine hænder med antibakteriel sæbe og varmt vand. Du bør ikke røre et snit på tungen uden at sikre, at dine hænder er helt rene.

Tilt hovedet fremad ved at trække din hage tættere på brystet. Dette forhindrer blod i at akkumulere i ryggen af ​​halsen, hvilket kan føre til kvælning.

Påfør trykket på området. Hold en ren klud eller gasbind mod den del af din tunge, der blødgør. Brug fast tryk til at holde klud eller gasbind over området i ca. fem minutter. Hvis din tunge stadig bløder, når du fjerner kluden, genanvendes i yderligere fem minutter.

Pak isen i en ren klud og læg den på tungen. Kulden hjælper med at stoppe blødningen.

Påfør en våd tepose til tungen. Vælg en sort eller grøn te i stedet for urtete. Tanninerne i sort og grøn te hjælper blod til at koagulere og derved stoppe blødningen hurtigere.

Advarsler

Undgå salt mad, som kan irritere udskæringer på tungen.

Del:
Kommentarer