SĂĄdan Stop RingWorm Fra Spredning

SĂĄdan Stop RingWorm Fra Spredning

Ringorm, også kaldet "tinea", har et vildledende navn, fordi det slet ikke er en orm; det er faktisk en slags svampe. Ringorm kan forekomme på kroppen, hovedbunden, negle og fødder. Desværre er det meget smitsomt og let spredt fra person til person. Den gode nyhed er, at den er behandles, forebygges og relativt harmløs. Hvis du har ringorm, eller kender nogen, der gør det, læs videre for at finde ud af, hvordan du kan behandle, forhindre og holde svampen i at sprede sig.

Et vigtigt første skridt er at sikre, at infektionen faktisk er ringorm og ikke en anden form for hudlidelse. Derfor være ikke bange for at besøge din læge eller dermatolog for at hjælpe dig med at bestemme den eksakte natur af din infektion. Ringorm er generelt karakteriseret som en rød eller brun humpede og skællende patch af hud, der ofte forårsager kløe eller ubehag. Det er generelt mørkere omkring kanterne og lyseren i midten.

Ringorm er let fordelt gennem hud til hudkontakt mellem mennesker gennem deling af tøj, håndklæder og andre personlige ejendele og ved brug af brusere og toiletsæder med en inficeret person. Det kan også spredes gennem kontakt med husdyr som hunde og katte. Den bedste måde at stoppe spredningen af ​​ringorm er at behandle det straks efter opdagelsen. Læger foreskriver ofte clotrimazol, en topisk salve, der forsigtigt gnides over infektionsområdet. Terbinafin, der almindeligvis er kendt som Lamisil, er en anden populær antisvampesalve, der bruges til at behandle ringorm på kroppen og neglene. Pyrithion zink, en ingrediens, der almindeligvis findes i anti-skælskampe, kan bruges til at behandle ringorm i hovedbunden. Andre topiske behandlinger omfatter miconazol, butenafin og tolnaftat. De fleste er også tilgængelige uden recept på apotek.

Anvendelsen af ​​topiske svampe salver bør hjælpe med at rydde ringorm inden for en uges behandling. Det er vigtigt at fortsætte behandlingen i cirka 2 uger efter symptomerne er opklaret for effektivt at forhindre fremtidige infektioner. Pet ejere bør kontrollere for symptomer på ringorm hos hunde, katte og mindre kæledyr som hamstere og gerbils. Symptomer hos kæledyr ligner dem hos mennesker. Et inficeret kæledyr skal holdes adskilt fra andre kæledyr for at forhindre yderligere forurening. Sørg også for at håndtere inficerede kæledyr med handsker, indtil ringormen har ryddet op. Rådfør dig med en dyrlæge for de bedste metoder til ringormsbehandling til dit kæledyr.

Svampen, der forårsager ringorm, kan være til stede uden symptomer. For at sikre yderligere beskyttelse deler man ikke håndklæder, barbermaskiner, tøj, lagner, sportsudstyr og andre personlige genstande af nogen art. Brug altid flip-flops eller andet beskyttende fodtøj, når du bruger fælles brusere, skabe og svømmebassiner. Svampe lever og reproduceres i mørke, fugtige områder, så sørg for altid at holde din hud og tøj rene og friske.

Advarsler

Pas på at bruge hjemmemekanismer til at behandle ringorm. Mange af disse retsmidler virker heller ikke eller kan være yderst farlige. Brug aldrig sure produkter til behandling af ringorm, da dette kan forårsage forbrænding og beskadigelse af huden. Den sikreste indsats er at bruge over-the-counter antifungal behandlinger og følge din læge råd grundigt.

Del:
Kommentarer