Sådan steriliseres gaze

Sådan steriliseres gaze

Medicinsk gaze bruges oftest som beskyttelsesskærm til sår eller nedskæringer. Fordi gaze kommer i direkte kontakt med åbne sår, er det yderst vigtigt, at det anvendte gaze er sterilt. Alle gasbind er garanteret steril, indtil den fjernes fra emballagen, men holder den steril, når emballagen er fjernet eller kompromitteret, sikrer, at den er fri for potentielt skadelige patogener. Ultraviolette lys og jod er de mest effektive metoder til at sikre, at gaze du bruger er fri for snavs, bakterier og vira.

Reng√łr s√•ret med s√¶be og vand - eller peroxid, hvis det er tilg√¶ngeligt - inden p√•f√łring af gazeen. Steril gasbind forhindrer ikke infektion, hvis selve s√•ret er blevet forurenet.

Placer det i et ultraviolet kammer og lad det st√• i en time. Dette vil dr√¶be enhver bakterie og forurenende stoffer p√• overfladen af ‚Äč‚Äčgazeen.

Flyd gasbindet i en gryde kogende vand, hvis du ikke har adgang til et ultraviolet kammer. Lad gazeen sidde i kogende vand i 2 til 3 minutter. Fjern det og læg det på en overflade, der er grundigt rengjort med sæbe og vand for at forhindre genforurening.

Sæt jod på gasbindet, når det er blevet steriliseret ved brug af kogende vand eller ultraviolet lys. Placer gazejodens side omgående ned på såret.

Del:
Kommentarer