SĂĄdan starter du et basketur ur efter gratis kaster

SĂĄdan starter du et basketur ur efter gratis kaster

Mange mennesker nyder at se basketball spil på grund af sin hurtige handling. Scoring sker ofte, og bolden kører hurtigt op og ned ad retten, ofte i et frenetisk tempo. For clock embedsmænd, holde nøjagtige spor af tiden kan være en udfordring, især under stopper i spil. At vide, hvornår man skal stoppe og starte uret i løbet af frie kast kræver især en god forståelse af spillerens regler og tænker foran de forskellige scenarier, der finder sted under fri kasteforsøg.

Stop uret, når dommeren blæser en fløjte. Frikast forekommer, efter at dommeren kalder et personligt uheld - men sker ikke efter hver fejl. De andre gange forekommer der frie kast, når dommere kalder tekniske fejl mod bestemte spillere, bænken eller en træner for en eller anden form for usportslig adfærd.

Vær opmærksom på, om fejlen i virkeligheden resulterer i en free throw-situation. Hvis holdet begår fejlen, har et vist antal holdfulder for halvdelen, som regel syv, får det andet hold til at skyde et et og et frie kaste - hvis den offensive spiller ikke var i skuespil, hvor tilfælde ville der være to frie kast. En en og en _ også omtalt som en en-plus-en situation - betyder at skydderen får et frie kast. Hvis han gør det, får han et andet frispark. Hvis han savner det første frie kaste, er handlingen live.

Start uret i en one-and-one free throw-situation, hvis det første skud savner og rammer fælgen. Vent til at starte uret, indtil en spiller rører bolden. Hvis skytten savner det frie kaste, og bolden ikke rammer randen, vil dommeren blæse fløjten og give bolden til modstanderne. Start uret, efter at holdet kaster bolden ind og en spiller rører bolden.

Hold uret, hvis shooteren gør det første frie kast i en en-en-en situation. Start det på det andet frie kaste, hvis skuddet savner og rammer kanten, når en spiller rører bolden. Hvis spilleren gør det andet frie kaste, skal du starte uret, når modstanderen kaster bolden ind og en spiller rører bolden. Igen, hvis det andet frie kast savner fælgen helt, vil dommeren blæse fløjten og give bolden til modstanderne. Start uret, efter at bolden har rørt en spiller efter at være smidt ind i bunden.

Hold uret på det første frie kaste, hvis dommeren kræver to frie kast. To frie kast kaldes, hvis enten spilleren var i skuespil, når den blev ødelagt eller holdet er i hvad der kaldes en dobbelt bonus eller straf, situation. Det betyder, at modstanderne i de fleste niveauer før professionelle har begået mindst 10 holdkamp i halvdelen. På det tidspunkt bliver alle frie kastede to frie kast. Start uret, når det andet frie kast savner og rammer randen og berører en spiller. Start uret, når det andet frie kast enten går ind eller savner fælgen helt først, når bolden rammer en spiller efter at være smidt ind i det modsatte hold.

Hold uret for de første to frie kast i de sjældne tilfælde, når tre frie kast uddeles af dommeren. Tre frie kast er givet, når en skydespil forsøger et tre-punkts skud og er fouled under skuddet og savner skuddet. Følg de samme regler på det tredje frie kaste som du ville til et andet gratis kaste på en og en og to skud situationer.

Hold uret under hele frie kasteprocessen, hvis der opkaldes et teknisk fejl. Kun skytten vil være på fri throw-linjen med alle andre spillere på banen bag skudskytten. Uret forbliver stoppet, indtil bolden rammer en spiller på den efterfølgende inbound play...

Del:
Kommentarer