SĂĄdan starter du en vegetarisk kost

SĂĄdan starter du en vegetarisk kost

En traditionel amerikansk kost omfatter store dele af kød og mejeriprodukter. Disse produkter kan være højt i kalorier, mættet fedt og kolesterol, hvilket gør dem usunde fødevarer til at danne størstedelen af ​​din diæt. En vegansk kostplan eliminerer alle animalske produkter, herunder kød, mælkeprodukter, fjerkræ, fisk, æg og honning. Du kan starte en vegansk kost til at tabe sig, forbedre dit helbred, reducere din miljøbelastning eller være bekymret for dyr. For at starte en vegansk kost planlæg dine måltider omhyggeligt for at undgå næringsstofmangler.

Kontakt en registreret diætist. En diætist er uddannet til at analysere din kost og livsstil for at bestemme dine ernæringsbehov, og deres indsigt og ekspertise vil hjælpe med at gøre overgangen til en vegansk kost meget glattere.

Bestem om du vil gradvist overgå til en vegansk kost eller opgive animalske produkter kold kalkun. Nogle mennesker finder ud af at starte en vegansk kost i gradvise stadier øger deres engagement i kostplanen.

Lav en liste over veganske opskrifter, du allerede arbejder i dine måltider. Mange, der ikke er veganer, spiser linsesuppe, bønnesalater eller en kødfri rød sauce over pasta. Start din veganske kost ved at spise de veganske måltider, som du måske allerede er bekendt med, såsom havregryn eller fløde af ris til morgenmad.

Lav en liste over dine favorit opskrifter, der ikke er veganer. Identificer substitutter for animalske produkter i hver opskrift. Tænk på soja- eller glutenkødsubstitutter, sojamelprodukter, ægsubstitutter som høræg, vegetabilske olier, fuldkorn, bønner og andre veganske ingredienser, som du kan indarbejde i dine yndlingsopskrifter. Brug grillet svampe til at tilføje kødig tekstur til opvask, bytt ud almindelige hamburgere til veggie burgere lavet af linser, svampe og bulgar og prøv at bruge agave eller brun ris sirup i stedet for honning

Udarbejd en liste over veganske opskrifter. Køb en vegansk kokbog, find veganske opskrift websteder eller bytte ideer med en vegansk ven. At have et stort antal veganske opskriftsindstillinger hjælper dig med at holde fast i din nye diæt.

Spis en afbalanceret kost, der indeholder magert protein, kulhydrater og sunde fedtstoffer. Undgå at blive proteinmangel ved at inkorporere 5 eller 6 ounce sojaprodukter, bønner, frø og nødder i din kost hver dag. Spis hvedekim, fuldkornsprodukter, sojabaserede fødevarer, ærter, tørrede frugter, linser og nødder til at modtage zink og jern.

Spørg dit daglige madindtag ved hjælp af en online-madbog. Bemærk eventuelle mangler i næringsstoffer, der traditionelt er afledt af kød og andre animalske produkter, og tag et multivitamin som supplement til dit diætindtag af disse vigtige næringsstoffer.

Tips

Find en ven eller en familie, der er interesseret i at starte en vegansk kost. Opbyg et vegansk supportnetværk for at hjælpe dig med at holde fast i din nye kost. Del veganske ressourcer, opskrifter og andre oplysninger for at sikre, at din nye kost er sikker og sund.

Advarsler

Som veganer skal du være meget forsigtig med at spise en afbalanceret kost. Tal med din læge, før du begynder din nye diæt for at sikre dig, at du er opmærksom på de sundhedsrisici, der er forbundet med ernæringsmæssige mangler, og gå til regelmæssige undersøgelser, så din læge kan identificere eventuelle mangler, så snart de begynder. Spørg om råd om kosttilskud og kostkilder til vigtige næringsstoffer.

Del:
Kommentarer