SĂĄdan Splint en fingerskade

SĂĄdan Splint en fingerskade

Vores hænder udsættes konstant under daglige aktiviteter, hvilket gør dem modtagelige for skade. Fingerskader kræver ofte en periode med immobilisering ved hjælp af en skinne til at holde fingrene i en bestemt position, mens de beskadigede strukturer heler. Disse splinter bæres ofte i tre til seks uger afhængigt af den helbredende tid, der kræves for de væv, der blev skadet.

Distal Tuft Fraktur

Fingerskader påvirker oftest den distale phalanx - fingerspidsen. Frakturer af denne del af fingeren kaldes tuftfrakturer og opstår typisk, når fingerens spids knuses. Disse frakturer behandles ofte med en skinne, der bæres i flere uger, indtil knoglen heler.

En fingerspalt anvendes til at immobilisere kun den distale interphalangeale - DIP - leddet, den nærmeste til fingerens spids. Lange fingersamlingen er fri for at bevæge sig, fordi splintning af hele fingeren kan forårsage stivhed og nedsat funktion i led, der ikke direkte påvirkes af den oprindelige skade. DIP-splinter er ofte lavet af skumpolstret aluminium eller plast. Tilpassede støbte termoplastiske splinter med lav temperatur laves nogle gange af sundhedspersonale til behandling af denne skade.

Mallet Finger

Mallet finger er en almindelig skade, der opstår, når et objekt, såsom en bold, rammer fingerspidsen. Kraften af ​​denne indvirkning forårsager senen, der rettes fingerens spids for at rive. Skaden er opkaldt efter den position, som fingeren indtager efter denne skade - fingerens spids er bøjet og kan ikke rettes.

Malletfinger behandles typisk med en skinne, der holder samlingen i en lige position. Spalten bæres typisk i mindst 8 uger. Dette gør det muligt for den skadede senetid at helbrede. Spalten skal bæres hele tiden, eller fingeren skal understøttes i en lige position, når den fjernes.

En polstret aluminium, plast eller brugerdefineret termoplastisk skinne kan bruges til at behandle tallerkenfinger. Kun fingerens første led er immobiliseret. Mellemleddet er fri til at bøje, forbedre funktionen og forhindre unødig stivhed.

Shaft frakturer

Skaftfrakturer forekommer langs længden af ​​enhver fingerben. Hvis knoglerne stadig er i korrekt justering, bruges en skinne ofte i tre til fire uger, mens bruddet heler. Selvom polstret aluminium eller brugerdefinerede termoplastiske splinter er egnede til at behandle denne skade, virker den tilstødende finger ofte som en skinne til den brudte finger. Buddy-taping - indpakning af den sårede finger til fingeren ved siden af ​​den med atletisk tape eller premade buddy stropper - er en nem måde at splint enkle fingeraksel frakturer.

Fælles forvridning

Den proximale interphalangeale eller PIP-leddet - fingers midterforbindelse - er mest almindeligt forstyrret, når der påføres en kraftig kraft på den ene side af fingeren. Denne skade opstår ofte med boldsporter. Fugen er "reduceret" eller bragt tilbage i korrekt justering, af en sundhedspersonale. Derpå påføres en skinne på bagsiden af ​​fingeren, med knoglen bøjet til 20 til 30 grader.

En bøjelig, polstret aluminiumskive eller brugerdefineret støbt termoplastskive arbejder bedst for at behandle disse skader. Spalten bæres i den første uge efter skaden, og den skadede finger er tapet til en tilstødende finger i tre til fire uger, mens de beskadigede væv heler.

Forholdsregler

Blødvævsskader helbreder ofte efter flere dages hvil i en skinne. Men lægehjælp skal søges, hvis smerter fortsætter i løbet af tre dage, eller bevægelsen er begrænset, efter at spalten er fjernet. Fingerbrud er ikke altid i første omgang åbenbar, og forsinket medicinsk behandling kan påvirke langsigtet håndfunktion.

Del:
Kommentarer