SĂĄdan spiller du racquetball

SĂĄdan spiller du racquetball

Racquetball er hurtig sport for to spillere (singler), tre spillere (cutthroat) eller fire spillere (doubler). Det spilles på en lukket domstol med alle fire vægge i spil. Dens principper ligner tennis. En spiller tjener og forsøger at optjene point. Den anden spiller eller spillere modtager og forsøger at vinde tilbage serveren.

Retten

En reguleringsdomstol i henhold til International Racquetball Federation regler er 40 fod lang med 20 fod bred. De fire vægge er 20 meter høje. Retten er opdelt af to faste linjer og en brudt linje. Den "korte linje" er midtlinjen mellem for- og bagvægge og tegnes parallelt med dem. "Service line" løber parallelt med den korte linje, 5 fod tættere på forvæggen. Den brudte "modtagelinie" løber parallelt med den korte linje, 5 fod tættere på bagvæggen. Der er også to linjer, der forbinder kortlinjen og servicelinjen. Den ene er "skærmen", der løber 3 meter fra hver sidevæg, og den anden er doublinjen, 1,5 fod fra hver sidevæg.

scoring

Kun spilleren kan score point. Du fortsætter med at tjene så længe du holder scoring. Din modstander skal tjene til at tjene til at score. En reguleringskamp består af to spil til 15 point med en 11-punkts tiebreaker, hvis det er nødvendigt. Du behøver ikke at vinde med to point. Den første spiller til 15 (eller 11 i tiebreakeren) vinder.

Gripping Racquet

For din forehand greb, hente racketen på sin side mod dig, som om du ryster en hånd. Placer "V" mellem tommelfingeren og pegefingeren oven på håndtaget eller lidt til højre. Hold racket lige op og ned for at undgå at ramme bolden for højt eller for lavt. På baghånden skal du justere dit greb lidt med uret for at holde racet lige hoved op og ned.

Servering / modtagestation

Stå mellem de to faste linjer og inden for de to skærmlinjer for at tjene. Din tjener skal ramme frontvæggen før noget andet, så kom tilbage over begge faste linjer og ramt gulvet, inden du når bagvæggen. Der er flere typer servere, men mestre drevet tjener først. "Målet her er at komme så tæt på gulvet som muligt, og giv det en lille opadgående buet til forvæggen, slå omkring to meter høj, og så få bolden skummet over servicelinjen" Michael Dietrich, St. Louis Park Racquetball Koordinator, fortalte Life Time Racquetball. Din modstander skal ramme bolden før den hopper to gange og ramte den på forvæggen uden at lade den ramme gulvet. Rallyet fortsætter, indtil nogen fejler.

At ramme Forehand

Sæt op mod sidevæggen. Hold en lukket holdning mod forvæggen, som en baseballhitter, der vender mod kannen, med fødderne lidt bredere end dine skuldre. Hold din racquet højt i klar position, som en baseballbat. Kør din forben lige mod dit mål. Drej på rygbenet og sænk til en 90 graders vinkel. Bly med din albue på din sving. Hit bolden fladt. Følg igennem, så din racquet slutter over din modsatte skulder. Afslut med dine skuldre firkantet til forvæggen.

At ramme Backhand

Brug samme holdning som forhånden, men vender mod den modsatte sidevæg med racketen i din ledarm. Tag et 30-graders trin med din forreste fod. Drej på rygbenet og sænk til en 90 graders vinkel. Få kontakt med bolden i overensstemmelse med din forreste fod. Drej gennem dit skud med både din ledarm og bagarm efterfølgende.

Del:
Kommentarer