SĂĄdan spiller du Netball

SĂĄdan spiller du Netball

Netball ligner basketball og spilles med en fodbold eller officiel netball. For at vinde, få flest mål ved at kaste en bold gennem en ring fastgjort til et indlæg; Men i modsætning til basketball er der ingen bagbord. Mål kan kun scoret af en af ​​to skydespil, mens de står inden for målcirklen. Hvis dette lyder som sjovt, kan et par tip få dig til at spille på ingen tid.

Opsætning af teamet

Spil med to dommere for at styre spillet, som de ser fra halvbanelinjen pĂĄ hver sidelinie.

Sørg for, at dit hold har et godt forsvar ved at vælge et center, der er hurtigt på deres fødder. Centret kan bevæge sig frit på alle dele af banen ud over målcirklerne og spiller en nøglerulle i at flytte bolden fra den ene ende af banen til den anden.

Har to vingespilere, en angrebsposition og en forsvarsposition. Hver spiller vil bevare en målcirkel; Vingerne skal dog forblive i tredjedelen af ​​banen tæt på målene, men de må ikke komme ind i målcirklen selv og kan ikke skyde mål.

Vælg to mål, et angreb og et forsvar. Disse spillere er tilladt i målcirklen, såvel som den ydre tredjedel og kan både blokere og skyde mål. Placer en spiller på hver side af banen.

Vælg en skytter, der vil arbejde med målmændene; Imidlertid er skydderen kun tilladt i den ydre tredjedel med vingespilleren.

Vælg en målmand, kun tilladt i den ydre tredjedel. Målmanden kan kun blokere mål og ikke skyde dem.

Game Play Basics

Placer alle spillere i deres positioner før spillet starter, med alle bag 1/3 linjerne. Når fløjten blæser, kan spillere med mobilitet bevæge sig ind i midten for at spille det første netboldpas.

Begynd at spille med et pas fra centercirklen, efter at dommeren blæser en fløjte. Centralspaset skal begynde at spille efter hvert mål, alternativt boldbesiddelse fra et hold til det andet med hvert pas.

Hold netballen i bevægelse med hurtige, præcise pass, da du ikke må løbe med en bold eller dribbel, som i basketball. Spillere har ikke lov til at flytte mere end et skridt med bolden, og er forpligtet til at videregive bolden inden for bare 3 sekunder, og derfor lærer man at positionere holdet, er nøglen til at lave mål.

Aflyt de andre hold går forbi og hold dit hold på deres tæer, så du hurtigt kan skifte spiller og taktik, da bolden hurtigt ændrer besiddelse i løbet af spillet.

Spil rent, da netball er en kontaktfri sport. Spillere skal træde mindst 3 meter væk fra spilleren med bolden besiddelse for at undgå hindringer sanktioner, der giver et gratis center pass til modstanderne.

Fortsæt spillet gennem fire 15 minutters kvartaler med 3 til 5 minutters pauser i mellem. Spillere kan kun byttes efter hvert kvartal. Holdet med de fleste mål i slutningen af ​​fjerde kvartal vinder.

Del:
Kommentarer