SĂĄdan spiller du fodbold

SĂĄdan spiller du fodbold

Fodbold er den mest populære sport i verden, spillet af nogle af de hurtigste og mest akrobatiske atleter på jorden. Det er også en glimrende indledende holdaktivitet for unge. Det er en meget taktisk sport på internationalt plan, og alligevel et meget simpelt spil for begyndere at lære. Du kan udvikle de grundlæggende færdigheder, der er nødvendige ved at sparke bolden rundt med venner, lære at drible, passere og skyde med dine fødder.

Afspilningsfelt

Fodboldbanen er et rektangel på græs eller en kunstig overflade, 100 til 130 meter lang og 50 til 100 meter bred. Der er en halvvejslinie med en centercirkel med en 10-fods radius, hvorfra et kick-off starter spillet og genstarter det efter hvert mål er scoret. Der er et mål centreret på hver mållinje, baglinjen i hver ende af feltet. Mål er 8 fod lange og er 24 fod brede med net. Målboksens grænser strækker sig 6 meter fra hver målpost langs mållinjen og 6 meter ud i feltet, vinkelret på mållinjen. Straffeløbet strækker sig 18 meter fra hver målpost langs mållinjen og 18 meter ud i feltet, vinkelret på mållinjen.

Hold, Udstyr

Reguleringsspil har 11 spillere en side, herunder en målmand. Spillene er 90 minutter lange, med to 45-minutters halvdele, en 15-minutters halvtid og stoppetid tilføjet i slutningen. Spillere bærer trøjer; shorts; benskinner; strømper, der helt dækker deres skinnebeskytter; og klipper. Målmænd kan bære fangsthandsker. Højtstående internationale kampe tillader kun tre afspillerswitches pr. Kamp, men ungdomsligaer tillader typisk ubegrænsede substitutioner. Fodboldkugler er runde, 27 til 28 inches i omkreds og lavet af læder eller sammenligneligt stof. Ligaer for unge spillere kan bruge mindre bolde.

Spillets genstand

Hvert hold forsøger at fremme bolden nedfield ved at drible og passere det med deres fødder. Spillere kan ikke bevidst røre bolden med deres hænder. Brug din torso til at stoppe bolden er lovligt, som du bruger dit hoved til at rette det. Du kan bruge fødder og ben til at opfange passerer og stjæle dribbler, men du kan ikke skubbe eller tackle modstandere med dine hænder. Du scorer mål ved at sparke eller overskue bolden forbi mållinjen og ind i målet. Målmanden er den eneste spiller, der kan fange bolden og smide det, mens det er på spilområdet.

offside

Du kan ikke modtage et pass på den offensiv side af feltet, hvis du er forbi den næstsidste forsvarer, så kun målmanden eller en anden modstander mellem dig og målet. Denne regel forhindrer dig i at hænge ud over forsvaret og venter på en lang pasning og en let scoring mulighed. Men du kan køre forbi de endelige forsvarere for at chase ned en løs bold eller fange op til et blypas, der allerede er forbi dem.

Over grænsen

Når du sparker bolden uden for grænserne, får det andet hold besiddelse. Hvis du sparker den forbi sidelinjen, kaldet "touch lines" i fodbold, får din modstander et tohånds indkast. Hvis du sparker bolden forbi mållinjen på offensiv, får din modstander et målskud fra enhver spiller fra et hvilket som helst sted inde i målkassen. Hvis du sparker bolden forbi din egen mållinje, mens du er på forsvar, får din modstander et hjørnespark fra den lille halvcirkel i nærmeste hjørne.

Frispark

Dommeren kan kalde foul på spillere for bevidst at håndtere bolden eller for at sparke, trippe, lade, hoppe på, slå, trykke, tackle, holde eller spytte hos en modstander. Ofre får direkte direkte frispark uden for straffesparket. Frispark inde i dette område resulterer i et straffespark. I begge tilfælde kan ofre sparke en stationær bold mod målet. Dommere giver også indirekte gratis spark til mindre overtrædelser, så du kan sparke en stationær bold mod dine holdkammerater, men ikke til målet...

Del:
Kommentarer