SĂĄdan spiller du Curling

SĂĄdan spiller du Curling

Curling er et spil af etikette, der er blevet spillet på frosne søer siden det 15. århundrede. Med den stigende popularitet i denne sport er curling nu også spillet på indendørs isbaner. 2 hold eller 4 konkurrerer ved at glide granit krølle sten mod et mål kaldet en "tee". Hvilket hold der har en sten nærmest tee score.

Gøre sig klar

Besøg en indendørs eller udendørs skøjtebane med curling. Brug varmt tøj til begge, men tennissko er fint til indendørs krølling.

Opdelt i to hold af 4.

Bestem ordren på hvert team af krøller. Den første til at kaste kaldes "bly", den anden at kaste er "anden", den tredje er "vice" og den sidste at kaste kaldes "hoppe".

Skub hænder mellem begge hold og ønsker hinanden held og lykke. Etiquette er et fokus i curling.

Spiller spillet

Alternate svinger mellem de 2 hold indtil hver spiller har krøllet 2 sten. Mens en spiller kaster, bruger to spillere børster til at ændre stenglidebanen ved at polere isen og fjerne snavs foran skuddet.

Start med "bly" kaster først. Skibet ringer ud hvor man skal kaste og hvor hårdt, mens anden og vice er børstning til kastene.

Rotere spillere efter at begge holdets førende spillere har kastet deres sten. Nu kaster det andet, mens føringen og vice sweep og skibet kalder stadig retningerne.

Lad vicesne krølle næste gang ledninger og sekunder fejer.

Afslut med skibet kaster, den vice ser, mens føringen og anden feje.

Bestem hvilket hold der er en sten tættere efter alle 8 sten er smidt. Uanset hvilket hold der er tættere får et punkt for denne "ende".

Afslut 8 mål og holdet med flest point vinder. I tilfælde af et slips skal du spille en anden ende for at bestemme en vinder. Når spillet er færdigt, takk dine modstandere ved at ryste hænder og sige "god curling".

Del:
Kommentarer