SĂĄdan spiller du basketball

SĂĄdan spiller du basketball

Basketball er en holdesport, der spilles i en domstol med to nettede ringe, der er fastgjort til 10 fods poler på begge sider af retten. Fem aktive spillere pr. Hold forsøger at score point ved at få en bold gennem et af netene. Variationer på det grundlæggende spil omfatter strand basketball, kørestol basketball og banker basketball. Sådan spiller du det grundlæggende spil.

Spiller basketbold

Dommeren kaster bolden op for at starte spillet. To spillere fra de modstĂĄende hold vie for at tage bolden i besiddelse.

Holdet der fanger bolden først spiller forseelse, og modstanderne spiller forsvar.

Spillere i samme hold sender (kaster) bolden frem og tilbage, da modstanden forsøger at tage det i besiddelse. Holdspiller er tildelt forskellige positioner: punktvagt, skydningsvagt, lille fremad, kraft frem og midt.

Bolden skal løbende dribles (hoppet på gulvet), da spillerne forsøger at flytte den mod de yderste ender af banen, hvor de røde ringe venter. Gå ikke med bolden, som kaldes rejser. Du skal drible eller skyde bolden.

Hver spiller skal kaste bolden inden for maksimalt 35 sekunder. Spillerne kan ikke sparke bolden.

At gøre ulovlig kropskontakt er en fejl. (Se Ressourcer nedenfor for en liste over fejl.) Hvis et hold begår på hinanden følgende fejl, modtager deres modstandere et gratis kaste. Hvis en spiller begår seks fejl i et NBA-spil (eller fem fejl i et gymnasium eller college-spil), vil han eller hun blive diskvalificeret fra at affinde spillet.

Holdet, der scorer flest point i den fastsatte tid, er vinderen. Hvis holdene er bundet i slutningen af ​​reguleringen, går spillet i overarbejde. Overtidsperioder spilles, indtil et hold har flere point end det andet i slutningen af ​​en overtidsperiode.

Del:
Kommentarer