Sådan spiller du 3-Ball i Pool

Sådan spiller du 3-Ball i Pool

Du har sikkert hørt om 8-Ball og 9-Ball, hvis du nogensinde har spillet et spil pool, men du har måske ikke hørt om 3-Ball. Som navnet antyder, spiller du kun med tre bolde. Den sjove del af dette spil er, at det er hurtigt, og du kan lege med en gruppe mennesker. Plus det hjælper dig med at øve det bedste ud af hvert skud, da du får så få chancer til at synke alle boldene. Det overordnede formål med spillet er at have den laveste score ved at synke de fleste bolde i de færreste skud.

Tilmeld dig alle, der vil spille 3-Ball pool. I den første runde bestemmes den rækkefølge, du skyder i, af den rækkefølge, du tilmelder dig. De fleste grupper spiller tre runder i alt for at gøre spillet mere interessant, selv om du kun kan spille en runde ad gangen.

Rul bolderne til den første skydespil. Den person, der er sidst på listen, racker til den person, der er den første. Når den første person er færdig med at skyde, racker de igen til den næste person i kø, og det fortsætter hele listen med den tidligere person, der racking for den næste person i køen. Der er to måder at rakke kuglerne på. Du kan enten rakke dem i en lige linje eller rakke dem i en trekant.

Tag din cue stick og knæk ballerne så hårdt som du kan og håber at noget falder. Pause hjælper dig med at få en lavere score, hvis du kan synke mindst en bold på pause uden at ridse. Hvert skud tæller som et punkt, og hvis du ridse eller banke en bold ud af bordet, får du et straffespark. For eksempel, hvis du synker en bold, men ridder på pause, i stedet for at have et point for pause, får du to point.

Fortsæt med at skyde de resterende puljebolde og tæl hvert skud som et punkt. For at gøre spillet hurtigere vil de fleste grupper kun tillade maksimalt fem skud. Så hvis du har taget dit fjerde skud og stadig har bolde på bordet, har du automatisk en fem og din tur er forbi. Du kan dog spille den version, hvor hver person har et ubegrænset antal skud for at rydde bordet, men du spiller normalt en runde i dette tilfælde i stedet for tre runder.

Rul bolderne til den næste person i køen. Den næste person vil tage deres fem skud og score deres score, og dette vil fortsætte, indtil hver person på listen har skudt en runde.

Fortæl alles score. Den person med den laveste score bliver nu den første person til at skyde, for det er den score, alle andre vil ønske at slå. Personen på listen efter den nye første shooter skyder derefter og du følger listen derfra. I tilfælde af et slips i første runde bliver den første første skytter den første på listen.

Skyd tre runder i alt. Den eneste gang nogen ikke ville skyde den sidste runde af et spil er, hvis de ikke kan vinde, selvom de får et ess. Dette kan ske, hvis en person får lav score på alle tre af deres runder, og en anden får highscores på deres to runder. F.eks. Hvis en person fik tre i løbet af alle tre runder (giver dem i alt ni) og en anden person fik en fem på to runder (giver dem i alt 10), har personen med 10 allerede mistet og hoppet deres sidste tur.

Når alle har taget deres tur til alle tre runder, tæller alles samlede score og den person med den laveste score vinder. Hvis der er slips, så vil de, der har bundet, skyde endnu en runde som en slipsbryder.

Del:
Kommentarer