Sådan Speed-Shift en Manuel Transmission for et Drag Race

Sådan Speed-Shift en Manuel Transmission for et Drag Race

Speed-shifting er en teknik, der bruges under et trækløft, hvor føreren skifter hurtigst muligt for at matche den hurtige acceleration af køretøjet. Hemmeligheden om at udføre et fartskifte på en manuel gearkasse til et træningskørsel er at vide, hvornår din motor når sin maksimale effekt under hvert gear og skifter i overensstemmelse hermed.

Speed-Shift en manuel transmission til et dragrace

Brug et dynamometer til at finde ud af det korrekte effektbånd af hvert gear i din manuelle gearkasse. Mens mange tror, ​​at motoren udstråler mest strøm lige før rødlinjen, forekommer det maksimale effektbånd faktisk noget før det. De fleste reparationsgarager har et dynamometer og vil udføre jobbet for dig.

Overvej at købe et udenbordsmoment med en tændt skiftindikator, som kan justeres for at afspejle det maksimale effektbånd for hvert gear. Da du kan se skiftlysindikatoren i din perifere vision, kan du holde dine øjne sikkert på vejen og stadig kender den bedste tid til at udføre dit fartskifte.

Gennemfør hastighedsforskydningsteknikken til din manuelle gearkasse ved at dreje din motor inden lanceringen fra 2000 til 3500 omdr./min. Afhængigt af dit køretøjs lavt moment (jo mere drejningsmoment har du, jo mindre skal du rev ​​din motor). Husk at jo mindre du spinder dine dæk, jo hurtigere vil din lancering være.

Prøv at skifte omkring 200 til 300 omdr./min. Før du rammer det optimale effektbånd for hvert gear. Dette vil hjælpe med at kompensere for din reaktionstid for at se skiftindikatorlampen, som kan være så meget som et sekund eller endnu mere.

Hold din fod på gassen under hver hastighedsskift. Dette vil få din motor til at være høj, mens koblingen er deprimeret, så du bliver nødt til at gøre dit skifte hurtigt nok, så du ikke nærmer dig den røde linje, som enten kan brænde din motor eller forårsage rev-begrænseren at sparke i og sluk din motor. Uanset hvad, vil du miste dragekonkurrencen!

Del:
Kommentarer