Sådan sænkes triglycerider naturligt

Sådan sænkes triglycerider naturligt

Hvis din læge bestiller et lipidpanel til dig, vil du modtage oplysninger om forskellige fedtstoffer, der findes i dit blod, herunder triglycerider. Høje niveauer af triglycerider er forbundet med øget risiko for hjertesygdomme. Visse diætretninger, som efter Middelhavsdiet, har været forbundet med lavere triglycerider. Omega-3 fedtsyrer kan også hjælpe med at sænke triglycerider, som kan udøve.

Baggrundsinformation om triglycerider

Triglycerider er den mest almindelige type fedt, der findes i blodet. De er lavet af tre fedtsyrer forbundet med en rygrad. Mens din krop gør nogle triglycerider, kommer de også fra din kost. Hvis dit triglyceridniveau er over 200 milligram pr. Deciliter, er de høje, og høje niveauer er forbundet med øget risiko for hjertesygdom. Vestlige diæt er fyldt med hurtige fødevarer, raffinerede korn og sukker-søde drikkevarer og er forbundet med højere triglyceridniveauer. Hvis dine triglycerider er høje, skal du diskutere dem med din sundhedsplejerske for at modtage sundhedsanbefalinger, der er specifikke for dig.

Middelhavet kost

Middelhavsdiet er rig på fuldkorn, frugt, grøntsager, nødder, fjerkræ, fisk, olier, æg og vin, mens der er lavt forarbejdet korn, mættede og transfedtstoffer. Forskning offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition i 2009 kiggede på folks kost og triglycerider og fandt dem, der fulgte en middelhavsstil, havde lavere triglyceridniveauer.

Selvom du ikke følger Middelhavsdietten i øjeblikket, kan du starte med at starte diæt nu. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Den Europæiske Journal of Clinical Nutrition i 2015, havde forskere forsøg på at følge middelhavsdietten eller fortsætte med deres nuværende kost. I slutningen af ​​12-ugersundersøgelsen havde de der fulgte middelhavsstil-diætet lavere triglycerider i forhold til kontrolgruppen.

Krillolie

Langkædede omega-3 fedtsyrer kan hjælpe med at sænke triglycerider ved at bremse produktionen og øge triglycerid clearance. Krill olie er høj i omega-3 fedtsyrer. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Ernæringsforskning i 2014, fodrede forskere hverken en placebo af olivenolie eller fire forskellige doser krillolie hver dag i 12 uger. Efter 12 uger havde alle individer, der fik krillolie, en gennemsnitlig reduktion på 10,2 procent i triglycerider. Tal med din læge om en dosis krillolie, som ville være til gavn for dig.

Dyrke motion

Fysisk aktivitet anbefales til at hjælpe med at sænke triglyceriderne. En undersøgelse offentliggjort i American Heart Journal i 2012 brød emner ind i fire grupper: en ikke-ekspanderende kontrolgruppe, plus højintensitet, moderat intensitet og lavintensitetsgrupper til seks måneders undersøgelsen. Alle grupper, der udøvede, oplevede en reduktion af deres triglycerider. De i højintensitetsgruppen havde en dråbe på 23,7 milligram per deciliter i deres triglycerider, mens de i moderat intensitetsgruppen havde et mere beskedent fald.

Imidlertid havde de i lavintensitetsgruppen en nedgang på 39,9 milligram per deciliter i deres triglycerider, den største blandt alle grupperne. Dette kan skyldes, at fedtsyrer har brug for ilt, som skal metaboliseres. Ved en lavere træningsintensitet er oxygen mere tilgængelig end ved højere intensiteter.

Del:
Kommentarer