Sådan sænkes testosteronniveauer hos mænd

Sådan sænkes testosteronniveauer hos mænd

Testosteron er det primære mandlige kønshormon. Bivirkninger af for meget testosteron kan omfatte en højere risiko for prostatacancer, hurtig hjertefrekvens og nervøsitet og agitation. Det er den forhøjede risiko for prostatakræft, der beder nogle mænd om at sænke deres testosteronniveauer, som begynder at falde naturligt, når en mand når sine sene fyrre.

Tal med din læge om fordelene ved at reducere dit testosteronniveau, og om livsstilsændringer kan hjælpe dig med at nå dette mål. Din læge kan hjælpe dig med at oprette en plan for at sænke testosteron.

Tag lægemidler som foreskrevet af din læge, herunder lægemidler til lavere testosteron og humørsvingende medicin, der kan give beroligende virkninger hos personer med for meget testosteron.

Skift din kost. Spis mindre rødt kød og færre mejeriprodukter, som bidrager til testosteronproduktion og spiser mere fisk og grøntsager. Forbruge sojamelk og tofu som mejeriprodukter.

Gifte sig eller blive involveret i et langsigtet, monogamistisk forhold. Undersøgelser viser gift mænd og mænd i stabile relationer har lavere testosteronniveauer og færre helbredsproblemer generelt end single mænd.

Træn mere end normalt. Hvis du er i god form, overveje at øge din træning regime, som vil hjælpe med at sænke testosteron.

Drik alkohol. Moderat forbrug af rødvin hæmmer testosteronproduktionen. En eller to briller om dagen ligger inden for sikkerhedsområdet.

Advarsler

Røgtobaksprodukter og marihuana er klinisk vist at sænke testosteron, men anbefales ikke som langsigtede løsninger.

Del:
Kommentarer