Sådan sænkes PSA-niveauer naturligvis

Sådan sænkes PSA-niveauer naturligvis

PSA eller prostataspecifik antigen, er et stof, der udgør en del af sædets sammensætning. Det er normalt at have fire nanogram PSA i blodet. Noget højere kan indikere prostatakræft. PSA-niveauet i blodet er ikke kun en indikator for risikoen for kræft, men kan også forudsige, hvor godt en mand vil reagere på stråling og kemoterapi behandling for kræft i prostata.

Spis granatæbler for at øge dit indtag af antioxidanter. Videnskabelig forskning støtter det faktum, at de naturlige antioxidanter i granatæble giver det magt til at forebygge og endda behandle kræft. Mens granatæble er blevet indikeret for andre former for kræft, er den mest lovende forskning med prostatakræft hos mænd. Regelmæssigt forbrug af granatæblejuice kan sænke PSA-niveauerne i kroppen.

Tilsæt mad til din kost, der er rig på vitamin D eller tage vitamin D kosttilskud. Epidemiologiske undersøgelser foreslår, at vitamin D-mangel er forbundet med øget PSA-niveau hos mænd. D-vitamin er blevet påvist for at reducere antallet af prostatacancerceller.

Styr din vægt. Biologiske markører for fedme og diabetes hos afroamerikanske mænd maskerer ofte forhøjede niveauer af PSA, som går hånd i hånd med diabetes. Vægtkontrol, selv om det er indirekte, er en meget vigtig faktor for at reducere niveauet af PSA i denne population.

Brug urte retsmidler. Der er flere plantelægemidler rettet mod at reducere niveauerne af PSA. Disse omfatter forskellige doser og kombinationer af savpalme, nælderod, pygeum (en slags træbark), hvidløg og rug pollen. Flere af disse har videnskabeligt bevis for reduktion af PSA niveau.

Sænk dit kolesterolniveau. Høje PSA niveauer i USA er forbundet med højt kolesterol i kosten, herunder forbrug af rødt kød og usundt fedt. Asiatisk og Middelhavs ernæring synes at have PSA sænkende fordele såsom lav-kalorie, soja-baseret mad, frugt, grøntsager, skaldyr og hjerte sunde olier.

Del:
Kommentarer