Sådan sænkes ferritin niveauer

Sådan sænkes ferritin niveauer

Det er generelt anerkendt, at den menneskelige krop har brug for jern for at forblive sund, men for meget jern kan være så skadeligt, om ikke mere skadeligt end for lidt jern. Ferritin er proteinkomplekset, der lagrer jern i blodets serum. Et overskud af jern kan være en medvirkende faktor til skade eller død af celler. Jern toksicitet er et alvorligt problem hos nogle mennesker, men ikke alle mennesker er udsat for overskydende jern i deres blodsystem. En blodprøve, der viser et forhøjet jernniveau, er en indikator for et problem, men der skal foretages yderligere blodprøver for at se om niveauet varierer over tid eller forbliver stabilt, hvilket tyder på, at der virkelig er jernoverbelastning.

Reducer dit indtag af jern ved at undgå fødevarer, der er rige på jern, såsom rødt kød, beriget korn og brød. Tag vitaminer eller kosttilskud, der ikke indeholder jern. Spis usyret brød lavet med fuldkorn i stedet for forarbejdet hvidt brød, fordi fytinsyre, der er i fuldkornsmel, vil binde sig med jernet og forhindre det i at forblive i blodet. Undgå brød lavet med gær, fordi fytinsyren er ødelagt af gæren.

Donér blod flere gange om året, hvilket ifølge Dartmouth-Hitchcock Norris Cotton Medical Center er en mulig måde at sænke mængden af ​​jern i blodet eller få bestemte blodvolumener fjernet som anbefalet af din læge for at sænke jernindholdet med en hvis mængde. Få en blodprøve udført for at detektere jernniveauet og overvåge, hvor meget jernet er nedsat efter bloddonation eller fjernelse. Bloddonationer kan blive en fælles metode til at regulere jernniveauer i fremtiden.

Få behandlet med chelaterende lægemidler som desferrioxamin eller EDTA, der vil binde det overskydende jern og hjælpe med at fjerne det fra blodstrømmen. Modtag kontinuerlig overvågning af en læge, mens du bruger chelaterende stoffer, da de kan være farlige og giftige, hvis de ikke bruges korrekt.

Tips

Vælg forarbejdede fødevarer med det laveste jernindhold, under 6 procent af det daglige anbefalede tillæg.

Advarsler

Brug ikke for meget C-vitamin, fordi det hjælper med optagelse af jern fra fødevarer.

Tag ikke vitamintilskud, der indeholder jern.

Del:
Kommentarer