Sådan sænkes blodtrykket under perimenopause

Sådan sænkes blodtrykket under perimenopause

Undersøgelser tyder på, at kvinder er mere modtagelige for højt blodtryk under perimenopause. Udover forhøjet blodtryk kan østrogen- og progesteronfluktuationer i perimenopausen forårsage symptomer som uregelmæssige perioder, humørsvingninger og blinklys. Perimenopause markerer begyndelsesfasen kvinder går igennem for at nå overgangsalderen. Perimenopuse varer typisk fra to til otte år. Det begynder normalt, når en kvinde er i 40'erne, men det kan også starte i 30'erne. Der er ting en kvinde kan gøre for at holde blodtrykket under kontrol. Følg trinene herunder for at sænke højt blodtryk i perimenopausen.

For at sænke højt blodtryk i perimenopausen, skal en læge evaluere alle dine medicin for bivirkninger. Forskning tyder på, at nogle lægemidler som hormonbehandling kan medføre højt blodtryk hos kvinder i perimenopus. Hvis du tager en recept, der kan forårsage højt blodtryk, skal du tale med din læge om at ordinere et alternativt lægemiddel.

En af de bedste måder at sænke blodtrykket på under perimenopausen er at starte et regelmæssigt træningsprogram. Risikoen for forhøjet blodtryk for kvinder i perimenopause øges, især når de bliver ældre. Eksperter siger en regelmæssig aerob træningsprogram kan reducere højt blodtryk nok til at eliminere behovet for at tage højt blodtryksmedicin. Det er ikke nødvendigt at løbe eller jogge hver dag. Regelmæssige brisk vandreture hjælper med at reducere højt blodtryk for kvinder, der er i perimenopause.

Spis fedtfattige fødevarer, frugt og grøntsager. En sund kost kan reducere risikoen for højt blodtryk og nedsætte et allerede forhøjet blodtryk for kvinder, der er i perimenopause. Sørg for at undgå fødevarer, der er højt i mættet fedt, total fedt og kolesterol. Det er også godt for kvinder at undgå koffein, nikotin og sukkerholdige drikkevarer samt slik. Hvis du er overvægtig, tabe sig for at holde højt blodtryk under kontrol især under perimenopause.

Lavere natriumindtagelse til 1.500 milligram hver dag for at reducere højt blodtryk i perimenopausen. Undersøgelser viser at forbruge mindre end 1.500 mg natrium pr. Dag holder højt blodtryk under kontrol signifikant.

For at reducere højt blodtryk under perimenopause skal du drikke et par kopper grøn eller oolong te hver dag. Forskning viser, at drikker to eller flere kopper grøn eller oolong te reducerer betændelsen, der kan forårsage højt blodtryk.

Hvis du er kvinde i perimenopause og har højt blodtryk, skal du tale med en læge om at ordinere en antihypertensiv medicin. Hvis du ændrer din kost, træner regelmæssigt og begrænser natriumindtaget, og dit blodtryk stadig er højt, er det nok bedst at tage receptpligtig medicin, der hjælper med at nedsætte blodtrykket.

Tips

Få en god nats søvn ved at sove mindst seks timer for at reducere højt blodtryk. Drikk et lille glas rødvin for at forbedre blodkarets sundhed og reducere højt blodtryk. Nogle undersøgelser tyder på, at op til 900 mg hvidløg dagligt kan være lige så effektiv som receptpligtig blodtryksmedicin.

Advarsler

Kontroller altid med din læge, før du starter en øvelse eller diætplan. Kvinder i perimenopause bør kontrollere deres blodtryk regelmæssigt.

Del:
Kommentarer