Sådan slippe du af nits uden at kæmpe dem ud

Sådan slippe du af nits uden at kæmpe dem ud

Nits, den lille hvide eller klare æg af lus, ledsager en lice angreb. Symptomer på lusbetændelse, også kaldet pediculose, forekommer typisk i hovedbunden og omfatter kløe og små røde sår. For at slippe af med lus skal nitterne fjernes, og livscyklusen stoppes på værtsorganet. Våd kæmning var en anbefalet behandling; Imidlertid bemærker det vidnesbyrd fra det canadiske pediatriske samfund, at kæmning af lusnit er ikke en effektiv behandling. Fjern nitterne i stedet ved at plukke dem ud og behandle håret og hovedbunden med en specielt behandlet shampoo.

Bekræft, at lus er til stede ved at undersøge hovedbunden under stærk belysning. Brug en kam, skille hår i sektioner, og kig langs tråden helt til hovedbunden. Hvis du ser små hvide eller klare ovalformede æg, så start lusebehandling. Start også behandlingen, hvis du ser lus, der er sorte og små - om størrelsen af ​​sesamfrø. En voksen lus vil være ca. 2 til 4 mm.

Coat håret med balsam for at gøre det nemmere at se nitsen. Vælge eventuelle nitter eller lus med fingrene. Sæt nitterne i en forseglet, lufttæt plastpose og kassér posen. Sæt posen straks i din udendørs trashcan.

Følg anvisningerne, netop på lus shampoo eller lotion behandling. Læg ikke produktet i hovedbunden længere end instrueret, da dette kan forårsage kemisk irritation.

Gentag behandlingen om syv til ti dage for at sikre, at lus og nitter er væk. Lus kan leve på kroppen i op til 30 dage, men kan kun leve andre steder i tre dage. Gentagelse af behandlingen er nødvendig, da nits tager seks til ni dage til at luge, og gentagelse af behandlingen vil dræbe eventuelle resterende nitter, der er udklækket i lus.

Vask genstande, der er kommet i kontakt med det angrebne område - lagner, tøj, kamme, børster, hårbånd, hatte - i varmt vand for at dræbe lus og nitter. Varer, der ikke kan vaskes - puder, øretelefoner - skal være grundigt støvsuget eller anbringes i en lufttæt taske i mindst to uger.

Tips

Undersøg hvert familiemedlems hår for at afgøre, om lusene har spredt sig. For at forhindre spredning af lus må du aldrig dele genstande, som kommer i kontakt med hovedet, som kamme og hatte.

Advarsler

Vær altid forsigtig, når du bruger kemiske produkter. Se din læge, hvis behandlingerne ikke løser lus og nitter.

Del:
Kommentarer