Sådan ses i en 30.06 gevær for nul på 100 værfter

Sådan ses i en 30.06 gevær for nul på 100 værfter

Sigtning i en riff bør ikke udføres en gang og aldrig tænkt på igen. Bare bumping omfanget kunne kaste din riffel justering off, så du skal nul din riff ret ofte for at imødekomme ændringer i dit eget syn eller et nyt omfang eller tønde, eller bare for at sikre, at det stadig skyder sandt.

Position

Skyd fra en bænk hvile, hvis det er muligt, hvor du kan hvile sløret på en sandsække eller anden stabil støtte. At reducere viften i riffelrøret er afgørende for nøjagtig observation.

Brug den udsatte position, hvis en bænk ikke er tilgængelig. På afstanden eller en plet fjernet af klipper og pinde, som kunne forstyrre din position, ligger fladt i en behagelig vinkel på målet, så tæt på den naturlige position, som du altid ville tage under optagelse.

Brug en slynge til at hjælpe med at holde riflen mod din arm eller hvile tønderen på en sandsække.

Plant dine albuer komfortabelt på jorden. Hvis der er et kvist under albuens punkt, skal du flytte det, da det kan medføre, at albuen skifter.

Snør riflen så tæt ind i din skulder som muligt.

Kig gennem det bageste syn eller omfang, og sørg for, at hovedets position er naturlig, og synet er klart. Det bør efterligne så meget som muligt den vinkel, du altid vil bruge, når du jager eller målretter.

Sørg for, at dit omfang er fokuseret, og sæt det til den højeste effekt, der giver dig mulighed for at se målet klart, hvilket giver dig det bedste synsbillede muligt.

Målplacering

Bore stedet din riffel ved 100 meter ved at fjerne bolten og kigge gennem tønde på målet. Uden at flytte riflen skal du justere omfanget, så du kan se målet gennem omfanget. Dette giver en grov "bore-sighting" at bruge som grundlag for finjustering.

Start på 25 yards. Ved at starte tæt, bliver tyrens øje større og lettere at ramme, og justeringer er lettere.

Flyt målet til 100 meter, når du er sikker på, at dit riff skyder præcist på 25 meter.

Sørg for, at hvis du ikke skyder på en rækkevidde, at dine mål har en ordentlig backstop, og at du ikke skyder op ad bakke eller i nogen retning, hvor en kuglepenne rammer et hus eller en vandrer. En 30.06 er nøjagtig til over 1000 meter, og kuglerne vil bære meget længere.

Shot Grupper

Se dit rifle på 25 meter til ægte center, både for højde og for vind; ved 100 meter vil du være opmærksom på at skyde to centimeter over dødscentret og døde til vind (når du stræber mod tyrens øje, vil et korrekt blikket rifle skyde to inches over det).

Se gennem rækkevidde og rør geværet op mod dødpunktet på tyrens øje. For at sikre dig, at du ikke er anstrengende for at holde rifflen på målet, skal du lukke øjnene i et par sekunder, inden du ser på rækkevidde igen. Hvis mundingen er drevet af målet, vil du sandsynligvis manuelt holde riflen på plads i stedet for at lade den hvile naturligt.

Kontroller hver runde gennem spotting omfanget, som du ild, uden at ændre din position, for at opnå fuldstændig nøjagtighed. Hvis du ikke har spotting eller ikke kan se hullerne gennem dit riffelomfang, bliver du nødt til at stå op og undersøge målet, men brand et par runder først uden at ændre din første position.

Hold øje med hvert skud på et papirmål på skydningsbænken for at tage gætteriet ud af, hvor hvert skud landede. Nummer hvert skud fyret.

Prøv at "ringe" dine runder ved at notere, hvor crosshairs på rækkevidde blev placeret, da runden fyrede. Hvis de faktiske kuglehuller ikke matcher hvor du tror, ​​de burde være, er dine seværdigheder sikkert virkelig slukket.

Hvis du bliver skubbet til tiden, skal du bruge den militære stil observation metode af tre runde grupper. Brænd tre runder på tyrens øje uden at stoppe for at justere dine seværdigheder eller flytte din position.

Kontroller, hvor runderne ramte med din spotting rækkevidde, igen uden bevægelse position, hvis det er muligt.

Hvis skudgruppen er rimeligt tæt sammen, skal du bruge midten af ​​gruppen til at bestemme, hvor langt du kan bevæge dine seværdigheder for højde og vind. Hvis skudene er spredt, skal du skyde en anden gruppe og forsøge at kontrollere din vejrtrækning.

Når du har fastslået, at riflet skyder konsekvent, uanset om det er på målet, skal du flytte seværdighederne i overensstemmelse med de anvisninger, der fulgte med dit anvendelsesområde. Forskellige scopes kan bruge et andet antal "klik" for at opnå en bestemt bevægelse over 100 meter. Hvis det tager fire klik at flytte seværdighederne en tomme på hundrede meter, vil det tage 16 klik på 25 yards for at flytte det en tomme.

Brand en anden runde for at kontrollere nøjagtigheden af ​​dine tilpasninger. Dit mål er at sætte det inden for 10 ring på 25 meter, eller i det mindste inden for en centimeter centre.

Fortsæt med at forbedre dine synjusteringer efter behov, indtil du får en konsekvent tre-runde gruppe i midten af ​​dit 25-yard mål.

Flyt til 100-yards mål og gentag øvelsen, stræber efter en naturlig position, stabile, kontrollerede skud og et synsbillede, der matcher hullerne i målet. Hvis du kan ringe til dine skud, og opkaldet bliver båret ud af målet, skyder dit rifle præcist, og eventuelle vilde skud er sandsynligvis forårsaget af dig.

Hvis dine skud nægter at rette op på begge målsætninger, skal du kontrollere, hvorvidt dit område er fastgjort, for at se om det bliver kastet af ved hjælp af recoil eller drift lidt.

Bekræft din nul hver gang din riffel har været ubrændt i lang tid.

Del:
Kommentarer